Aansluiting Hoogeveen-Oost

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
1 Hoogeveen-Oost
AS Hoogeveen-Oost.png
Weg NLA037.svg
Kruisende wegen Burgemeester Cramerweg
Type halfklaverblad/haarlemmermeer
Opengesteld 12 januari 1966

De aansluiting Hoogeveen-Oost is een aansluiting in de A37 ten zuidoosten van de plaats Hoogeveen. De aansluiting heeft het nummer 1.

Kenmerken

De aansluiting Hoogeveen-Oost is vormgegeven als een combinatie van een halfklaverblad en een haarlemmermeer. Ten noorden van de A37 is de aansluiting vormgegeven als een halfklaverblad, ten zuiden als een haarlemmermeer. De kruisingen in de aansluiting zijn geregeld middels een VRI. De aansluiting is van regionaal belang en ontsluit het oostelijke deel van Hoogeveen en de plaatsen Noordscheschut en Hollandscheveld.

Geschiedenis

De aansluiting opende op 12 januari 1966 inclusief het wegvak Hoogeveen - Hoogeveen-Oost als onderdeel van de P16. De aansluiting had toen nog de configuratie van een haarlemmermeer aansluiting en bovendien bestond de weg nog maar uit 1x2 rijstroken. Rond 2000 is de weg ter hoogte van de aansluiting verbreed naar 2x2 rijstroken en omgevormd tot autosnelweg. De aansluiting is hierbij aangepast, waarbij aan de noordzijde een halfklaverblad configuratie is gerealiseerd. Ook is er voor de tweede rijbaan een tweede kunstwerk gebouwd.

Verkeersintensiteiten

Ten westen van de aansluiting telde de A37 in 2011 36.300 voertuigen, ten oosten 34.700. Dit zijn jaargemiddelde werkdagintensiteiten.[1]

Referenties

  1. MTR+
Aansluitingen in de A37

1234567

Knooppunten: HoogeveenHolsloot