Aansluiting Ieper-Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
5 Ieper-Noord
AS Ieper-Noord.png
Weg A19 BE.svg
Kruisende wegen BE-N38.svg
Type halve haarlemmermeer
Opengesteld 1981

De aansluiting Ieper-Noord is een aansluiting van de Belgische A19 en heeft afritnummer 5. Bij deze aansluiting eindigt de A19 op de gewestweg N38.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een halve haarlemmermeer waarbij de A19 via de verbindingswegen eindigt op de N38. De kruising met de N38 aan de noordoostzijde is geregeld met verkeerslichten, de andere kruising is ongeregeld. Over de N38 ligt een ongebruikt viaduct ooit bedoeld voor de hoofdrijbanen van de A19 die aan de oostzijde van het viaduct deels zijn voorbereid. Aan de westzijde van het viaduct ligt alleen een talud.

Geschiedenis

De snelweg A19 tussen Kortrijk en Ieper is in 1981 volledig opengesteld gelijk met de halve aansluiting op de N38. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat de A19 door zou lopen tot aan de E40 bij Veurne. Het viaduct van de A19 over de N38 was als voorbereiding op deze doortrekking al gebouwd. Sinds de openstelling van het wegvak tussen Kortrijk en Ieper kwamen plannen voor doortrekking naar Veurne zo nu en dan weer boven drijven. Maar mede door protesten van boeren en natuurbeschermers is het nooit tot uitvoering gekomen. Het tracè zou ook het historische slagveld Pilkem-Ridge doorsnijden waar in de Eerste Wereldoorlog zwaar werd gevochten door Britse militairen. Een andere reden voor het niet aanleggen van het wegvak Ieper - Veurne was dat de verkeersconomische noodzaak in twijfel werd getrokken. In 2005 heeft de Vlaamse regering besloten dat het segment tussen Ieper en Veurne er niet gaat komen[1].

Toekomst

De gewestweg N8 was van oudsher de doorgaande route tussen Brussel en de kustplaatsen. Tussen Kortrijk en de kust was de A19 gepland om deze doorgaande functie over te nemen. Omdat de A19 niet verder loopt dat Ieper moet het verkeer richting het westen vanaf dit punt afgewikkeld worden via de enkelbaans N8 richting Veurne. Deze weg is echter niet berekend op de huidige verkeersstromen. Na diverse studies voor aanpassingen van de route tussen Ieper en Veurne is eind 2017 een concreet plan van aanpak gekomen dat nog wel moet worden goedgekeurd door de overheid. De plannen omvatten onder andere een omlegging van de N8 buiten het dorp Brielen langs. Verder wordt de kruising van de N38 met de Pilkemseweg ongelijkvloers gemaakt en verdwijnen de verkeerslichten bij de aansluiting met de A19 [2].

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de A19

122a345

Kortrijk-WestMoorsele