Aansluiting Industrie Green Park

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Industrie Green Park
Blank.png
Weg NLN201.svg
Kruisende wegen Middenweg/Braziliëlaan
Type halfklaverblad
Opengesteld 22-04-2013

De aansluiting Industrie Green Park is een ongenummerde aansluiting in de N201 ten zuidoosten van de Waterwolftunnel. Green Park is een in bedrijvengebied in ontwikkeling ten noordoosten van de aansluiting. Verder bedient de aansluiting Aalsmeer en het bedrijvengebied Molenviet ten zuidwesten van de aansluiting.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een halfklaverblad waarbij de N201 met 2x2 doorgaande rijstroken over de Middenweg heen gaat. Tevens lopen de in- en uitvoeger van de aansluiting over het viaduct. De verbindingswegen aan de zuidwestzijde sluit door middel van een ongeregelde kruising aan op de Middenweg. De verbindingswegen aan de andere zijde sluiten aan op de Braziliëlaan, de ontsluitingsweg van Green Park. Vanaf dit punt loopt een weg met 1x2 rijstroken naar de Middenweg. De aansluiting Industrie Green Park is door middel van weefstroken gekoppeld aan de aansluiting FloraHolland.

Geschiedenis

De huidige N201 tussen de aansluitingen Oude Meer en FloraHolland is op 22 april 2013 opengesteld. Voorheen liep de N201 via de route die tegenwoordig gedeeltelijk het nummer N196 heeft. De aansluiting Green Park is gelijktijdig opengesteld met de nieuwe N201. Een korte periode na de openstelling ontbrak de bestemming Aalsmeer op de bewegwijzering. Opmerkelijk is dat de bestemming Green Park al vanaf de openstelling van de aansluiting in 2013 wordt aangegeven terwijl dit bedrijvengebied pas sinds 2017/2018 in ontwikkeling is[1].

Verkeersintensiteiten

Over de N201 rijden ter hoogte van de aansluiting ongeveer 37.000 motorvoertuigen per werkdag [2].

Referenties

  1. Green Park Aalsmeer
  2. Provincie Noord-Holland, Servicepunt Wegen en Vaarwegen (2019)
Aansluitingen in de N201

Industrie NoordSchiphol Logistics ParkOude MeerGreen ParkFloraHollandUithoornVinkeveen