Aansluiting Industrie Noord

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Industrie Noord
Blank.png
Weg NLN201.svg
Kruisende wegen NLN520.svg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1978

De aansluiting Industrie Noord is een ongenummerde aansluiting in de N201 ten noorden van Hoofddorp. Hier kruist de N201 de Hoofdweg die het nummer N520 heeft.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een haarlemmermeer waarbij de N201 met 2x2 rijstroken over de N520 heen gaat. Verder kruist de N201 ook de Hoofdvaart, het belangrijkste afwateringskanaal van de Haarlemmermeerpolder. Aan weerszijden van de vaart ligt een weg, beide genaamd Hoofdweg. De weg op de oostoever heeft het nummer N520. Beide wegen zijn met elkaar verbonden door middel van een brug over de hoofdvaart aan weerszijden van de N201. De N201 gaat met twee aparte bruggen over de vaart en Hoofdweg heen. De bruggen hebben aan de buitenzijde een overbreedte. De Hoofdweg is aan beide zijden voorzien van vrijliggende fietspaden en de kruispunten zijn geregeld met verkeerslichten.

Geschiedenis

De aansluiting is gelijk met de Weg om de Noord langs Hoofddorp in 1978 opengesteld. Voorheen liep de doorgaande route via de Kruisweg door Hoofddorp.

Verkeersintensiteiten

Over de Weg om de Noord rijden aan beide kanten van de aansluiting ongeveer 30.000 motorvoertuigen per werkdag. Tussen de westelijke en oostelijke aansluiting rijden ongeveer 22.000 motorvoertuigen per werkdag.[1].


Referenties

  1. Provincie Noord-Holland, Servicepunt Wegen en Vaarwegen (2019)
Aansluitingen in de N201

Industrie NoordSchiphol Logistics ParkOude MeerGreen ParkFloraHollandUithoornVinkeveen