Aansluiting Industrie Wilrijk

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Industrie Wilrijk
AS Industrie Wilrijk.png
Weg A12 BE.svg
Kruisende wegen BE-N177.svg
Type verbindingsweg
Opengesteld 197?

De aansluiting Industrie Wilrijk is een aansluiting in de A12 in de Belgische provincie Antwerpen bij de plaats Wilrijk. De ongenummerde aansluiting is incompleet en bedient het industriegebied Wilrijk ten zuiden van het viaduct van Wilrijk.

Kenmerken

De aansluiting bestaat feitelijk uit twee verbindingswegen tussen de A12 en de N177, een afrit in zuidelijke richting en een toerit in noordelijke richting. De N177 loopt aan weerszijden van de A12 mee als parallelweg. Vanaf het viaduct van Wilrijk leidt de afrit naar de N177 waar men links op invoegt. Deze ligt aan de westzijde van de A12. De toerit in noordelijke richting is een linkse uitvoeger vanaf de N177, deze ligt aan de oostzijde van de A12. De uitvoeger in zuidelijke richting begint al ruim van te voren op het viaduct en is in feite de afvallende rechter rijstrook van de A12. In noordelijke richting wordt de invoeger de rechterrijstrook. De A12 heeft in noordelijke richting 2x3 rijstroken en in zuidelijke richting 2x2 rijstroken.

Voor de andere relaties tussen de A12 en het industriegebied moet men gebruik make van de gelijkvloerse kruisingen ten zuiden van de aansluiting.

Geschiedenis

De A12 tussen Antwerpen en Wilrijk is waarschijnlijk eind jaren 70 opengesteld en is tot op heden nog geen volwaardige snelweg.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de A12

11121314151659876321

Antwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-ZuidWilrijk-ValaarStrombeek-Bever