Aansluiting Kaag-Dorp

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
2 Kaag-Dorp
AS Kaag-Dorp.png
Weg NLA044.svg
Kruisende wegen Hoofdweg-West- en Oostzijde
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1938

De aansluiting Kaag-Dorp is aansluiting nummer 2 in de A44 gelegen in de Noord-Hollandse gemeente Haarlemmermeer en wordt op de bewegwijzering aangegeven als Kaag (Dorp). De naam Kaag-Dorp verwijst naar het dorp Kaag ook wel, De Kaag genoemd, gelegen op een eiland in de Kagerplassen ten zuidwesten van de aansluiting. Het dorp is uitsluitend bereikbaar via een veerpont over de ringvaart om de Haarlemmermeer. Verder wordt Abbenes richting het noordoosten hier ontsloten.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een aangepaste haarlemmermeer met een unieke uitstraling, de Hoofdvaart door de Haarlemmermeer loopt midden door de aansluiting en het viaduct waar de A44 overheen loopt is ook speciaal te noemen. Er liggen 2x2 rijstroken zonder vluchtstroken over het viaduct en de centrale afscheiding is een vrij hoge betonnen barrier wat in feite een muur is. Op de snelweg doet dit wat claustrofobisch aan, met name omdat de rijstroken smaller dan gebruikelijk zijn, toch geldt er een maximumsnelheid van 120 km/u. Vrachtverkeer mag niet inhalen op dit viaduct. Verder ligt er onder het viaduct een vaste brug over de Hoofdvaart waarbij de middenpijlers aan weerskanten op het bruggenhoofd rusten en er midden in de vaart een pijler ligt. De A44 kruist de Hoofdvaart en de Hoofdweg onder een hoek. De verbindingswegen van en naar Den Haag sluiten aan op de Hoofdweg-Westzijde en de verbindingswegen van en naar Burgerveen sluiten aan op de Hoofdweg-Oostzijde. De omgeving van de aansluiting is open en bestaat uit weilanden en landbouwgronden. Parallel aan de zuidkant loopt de Schiphollijn mee met de A44 die ook de Hoofdvaart schuin kruist met een brug.

Geschiedenis

De geschiedenis van rijksweg 44 maakt deel uit van die van rijksweg 4 en gaat terug tot voor de Tweede Wereldoorlog. In 1938 kwam rijksweg 4 tussen Amsterdam en Sassenheim gereed welke afboog ter hoogte van het huidige knooppunt Burgerveen en gepland was om langs de westkant van Leiden naar de Den Haag te lopen. De aansluiting Kaag-Dorp werd gelijktijdig met dit wegvak opengesteld. In 1961 kwam de A4a, huidige A4, langs de oostkant van Leiden gereed en werd het knooppunt Burgerveen opengesteld. Toen is besloten het oude segment langs westkant van Leiden om te nummeren tot A44 en werd de nieuwe snelweg A4. Sindsdien is de aansluiting Kaag-Dorp ook onderdeel van de A44. In de jaren 70 werd de Schiphollijn aangelegd tussen Amsterdam en Leiden waarbij ook Hoofddorp en Nieuw-Vennep een station kregen, de lijn opende in 1981. Het tracé van de A44 werd op het punt waar de lijn de snelweg kruist iets aangepast en ook diverse kunstwerken en aansluitingen moesten veranderd worden omdat de spoorlijn vrij dicht langs de snelweg kwam te liggen.

De aansluiting is net als veel kunstwerken in de A44 vrij krap wat te maken heeft met de ontwerpeisen, die in de jaren 30 heel anders waren dan bij wegen van na de oorlog. Er was veel minder verkeer en de voertuigen waren kleiner van afmeting waardoor deze constructies voldoende waren. Tevens waren de inzichten wat betreft verkeersveiligheid en dergelijke nog lang niet zover gevorderd.

Aansluitingen in de A44

123456789

Knooppunten: BurgerveenOmmedijk