Aansluiting Kaatsheuvel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Kaatsheuvel
AS Kaatsheuvel.png
Weg NLN261.svg
Kruisende wegen Bevrijdingsweg
Type haarlemmermeer/halfklaverblad
Opengesteld 2015

De aansluiting Kaatsheuvel is een aansluiting in de N261 ten noordoosten van Kaatsheuvel. De aansluiting is ongenummerd en bedient met name het bedrijven gebied langs de Bevrijsingsweg aan de noordzijde van Kaatsheuvel en de zuidzijde van Sprang-Capelle.

Kenmerken

De aansluiting is een combinatie van een kwartklaverblad aan de westzijde en een haarlemmermeer aan de oostzijde van de N261. De Bevrijdingsweg gaat met 2x1 stroken over de N261 heen die 2x2 rijstroken heeft. Het viaduct overspant de N261 in twee delen, er staat een pijler in de middenberm. Het viaduct is voorzien van boogconstructies die een architectonische functie hebben. De verbindingswegen sluiten met kruisingen aan op de Bevrijdingsweg.

Geschiedenis

De in de jaren 80 aangelegde N261 was voorheen een gelijkvloerse autoweg tussen Loon op Zand en de A59 bij Waalwijk. De Bevrijdingsweg is een stuk jonger dan de N261 en in de tweede helft van de jaren 90 aangelegd. Mede door het vele verkeer van en naar de Efteling is deze route zeer druk en de kruisingen met verkeerslichten belemmerden de doorstroming. In opdracht van de provincie Noord-Brabant is de N261 tussen 2013 en 2015 omgebouwd tot een volwaardige stroomweg met ongelijkvloerse aansluitingen. De aansluiting Kaatsheuvel was voorheen een geregelde kruising.

De ongelijkvloerse aansluiting is in het voorjaar van 2015 opengesteld.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de N261

Tilburg-NoordLoon op ZandKaatsheuvel-ZuidKaatsheuvelWaalwijkWaalwijk A59