Aansluiting Klijndijk

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Klijndijk
Blank.png
Weg NLN034.svg
Kruisende wegen Slenerweg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 2020>

De aansluiting Klijndijk is een geplande aansluiting van de N34 in de provincie Drenthe.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een haarlemmermeer waarbij de verbindingswegen door middel van twee rotondes zullen aansluiten op de Slenerweg. De N34 gaat met 1x2 rijstroken gaat, net als in de huidige situatie, onder het viaduct door. Over het viaduct komt tevens een vrijliggend fietspad. Op de oostelijke rotonde zal tevens de Odoornerweg aansluiten.

Geschiedenis

In 2007 heeft de provincie Drenthe de N34 overgenomen van de rijksoverheid. Bij de overname is de provincie de verplichting aangegaan om alle aansluitingen ongelijkvloers te maken. Door het aanleggen van ongelijkvloerse aansluitingen neemt de verkeersveiligheid toe.[1] In 2017 is ten behoeve van deze verplichting al Aansluiting Ees gerealiseerd.

Toekomst

De aansluiting zal aangelegd worden ter vervanging van de huidige kruising bij Emmen-Noord met de Odoornerweg. Ook de aansluiting bij Odoorn-Noord zal vervallen en de huidige Borgerderweg zal doorgetrokken worden naar Aansluiting Ees. Bewoners van Odoorn kunnen vanaf dan het dorp bereiken via een van deze twee aansluitingen. Op verzoek van de bewoners van Klijndijk, die bang waren voor sluipverkeer, is er na 14 september 2016 een parallelweg toegevoegd naar de huidige kruising bij Emmen-Noord.[2] Op 15 mei 2019 verklaarde de Raad van State de beroepen tegen het bestemmingsplan niet-ontvankelijk.[3][4] De start van de bouw wordt voorzien in medio 2021 en er is voorlopig, net als bij de andere aansluitingen van de N34, geen afritnummer voorzien.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de N34

HardenbergHardenberg-OostGramsbergenKloosterCoevordenCoevorden-NoordDalenErmEmmen-WestEmmenKlijndijk (gepland) • EesBorgerGasselteGietenAnnenZuidlaren

Knooppunten: HolslootDe Punt