Aansluiting Kontich

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
7 Kontich
AS Kontich.png
Weg E19 BE.svg
Kruisende wegen BE-N171.svg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1979

De aansluiting Kontich is een aansluiting in de Belgische E19 met het nationale wegnummer A1. De aansluiting met afritnummer 7 ligt in de provincie Antwerpen ten zuidwesten van de plaats Kontich. De aansluiting bedient ook de plaatsen Aartselaar in westelijke richting aan de N171 en Boom dat aan de A12 is gelegen.

Kenmerken

De aansluiting Kontich heeft de configuratie van een gespiegeld halfklaverblad waarbij de E19 met een breed viaduct over de N171 heen gaat. De E19 heeft 2x3 rijstroken in zuidelijke richting terwijl in noordelijke richting de snelweg 2x4 stroken heeft tot aan Antwerpen. De E19 en N171 kruisen elkaar onder een hoek waardoor de lussen in de aansluiting een wat uitgerekte vorm hebben. De N171 heeft ter plaatse gescheiden rijbanen en 2x2 rijstroken. De kruisingen direct aan weerszijden van het viaduct van de E19 zijn ongeregeld en hebben rechtsaffers met een invoeger naar de N171. De verbindingsweg van de E19 vanaf Brussel naar de N171 komt uit op een geregelde kruising met een vrije rechtsaffer.

Ten oosten van de aansluiting ligt een cirkelvormige carpoolplaats in de klaverbladlus. De N171 gaat na circa een kilometer de bebouwde kom van Kontich in. Direct rond de aansluiting staan voornamelijk bedrijven.

Geschiedenis

De E19 tussen Antwerpen en Brussel werd in de jaren 60 voorzien als supersnelweg met 12 rijstroken verdeeld over vier rijbanen. In de jaren 70 zijn de buitenste rijbanen, feitelijk de parallelrijbanen aangelegd met de aansluitingen op het onderliggend wegennet. Alleen de aansluitingen bij Mechelen waren voorzien op een uitwisseling met het onderliggend wegennet voor zowel de parallelrijbanen als de hoofdrijbanen. In 1973 werd het segment tussen Kontich en Rumst opengesteld samen met het eerste deel van de aansluiting Kontich. De aansluiting werd pas in 1979 voltooid met het gereedkomen van het wegvak tussen Kontich en Wilrijk. In de aansluiting zaten oorspronkelijk zogenaamde vergissingsweggetjes. Deze zijn nog steeds aanwezig maar buiten gebruik gesteld voor regulier verkeer. Het is onduidelijk wanneer deze gesloten zijn. De stroken worden voor tijdelijke opslag gebruikt.

De hoofdrijbanen van de E19 zijn uiteindelijk nooit gerealiseerd en rijdt het verkeer alleen over wat eigenlijk de parallelbanen moesten worden. Wat rest zijn bij bijna alle aansluitingen kunstwerken die te groot zijn voor hun huidige functie of kunstwerken die er ongebruikt bij liggen. Verder zijn er stroken ongebruikt asfalt in de middenberm die herinneren aan dit grotere plan voor de E19. Ten noorden van de aansluiting zou de parallelstructuur eindigen en was een knooppunt gepland voor een tweede ring om Antwerpen. Hiervan zijn de sporen zichtbaar bij het viaduct van de Groeningenlei in de vorm van twee aanzetten die bedoeld waren als in- en uitvoeger[1].

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de E19 België

1a123455a66a78910111218192020a2121a222323bis242526

Knooppunten: Antwerpen-NoordAntwerpen-ZuidMachelenHaut-IttreArquennesFamilleureuxHoudeng-GœgniesVille-sur-HaineJemappesHautrage