Aansluiting Kortrijk-Oost

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
3 Kortrijk-Oost
AS Kortrijk-Oost.png
Weg E17 BE.svg
Kruisende wegen R8 BE.svg BE-N8.svg
Type haarlemmermeer/halfklaverblad
Opengesteld 1971

De aansluiting Kortrijk-Oost is een aansluiting van de Belgische E17 en de R8. De aansluiting ligt oostelijk van de stad Kortrijk en heeft de afritnummers 3, 3a en 3b. Tevens bedient deze aansluiting het dorp Zwevegem ten oosten van de E17.

Kenmerken

De aansluiting bestaat in feite uit twee delen. Het gedeelte dat de E17 met de N8 verbindt is een mix van een halfklaverblad en een haarlemmermeer. De aansluiting van de R8 op de N8 kan worden gezien als een haarlemmermeer.

De E17 heeft 2x3 doorgaande rijstroken en gaat door middel van twee viaducten over de N8 heen. De twee viaducten liggen tegen elkaar aan waardoor ze een aaneengesloten geheel vormen. Tevens ligt in zuidelijke richting een invoeger en in noordelijke richting een uitvoeger op de viaducten. De N8 is een expressweg die Brussel verbindt met Koksijde nabij de kust. De aansluiting Kortrijk-Oost is vrij complex waarbij voor enkele relaties meerdere opties zijn. De R8, de niet voltooide korte ringweg van Kortrijk gaat eveneens over de N8 heen en telt twee viaducten waarvan er eentje ongebruikt is. De R8 begint hier provisorisch en is vanaf de N8 direct en vanaf de E17 deels direct bereikbaar. Opvallend is dat deze aansluiting op de bewegwijzering met drie afritnummers wordt aangeduid: 3, 3a en 3b. De aansluiting is op de E17 door middel van weefstroken verbonden met het zuidwestelijk gelegen knooppunt Kortrijk-Zuid. Aangezien er een conflictvrije uitwisseling bestaat tussen twee snelwegen kan deze aansluiting ook deels als knooppunt gezien worden.

Afrit 3

Dit betreft de verbindingswegen van en naar de E17 aan de Kortrijkse zijde. Vanaf de E17 vanuit Gent is er een tweestrooks verbindingsweg richting de N8. Halverwege deze boog ligt tevens een uitvoeger die direct verbinding geeft met de R8. Deze bedient het verkeer richting de noordzijde van de stad. De verbindingslus naar de E17 richting Rekkem heeft eveneens twee rijstroken. Tussen de af- en toerit ligt een vergissingsweg die alleen bestemd is voor hulpdiensten. De kruising met de N8 is ongeregeld en hier kan het verkeer vanaf de E17 de R8 richting Kortrijk-Noord indirect bereiken.

Afrit 3a

De verbindingsweg vanaf de E17 naar de N8 richting Zwevegem en de afrit vanaf de R8 naar de N8 richting Kortrijk behoren tot het nummer 3a. Dit zijn beide verbindingswegen waar het alleen mogelijk is rechtsaf te slaan de N8 op.

Afrit 3b

Tot dit afritnummer behoort de klaverbladlus vanaf de E17 naar de N8 aan de zijde van Zwevegem welke uitmondt op een rotonde met de N8. De verbindingsweg naar de E17 richting Gent sluit ook op deze rotonde aan. De andere verbinding die tot 3b behoort is de tweestrooks hoofdrijbaan van de R8 die dient als provisorische verbindingsweg naar de E17 en de N8. De rechterstrook bedient het verkeer richting de E17 en voegt later samen met de toerit vanaf de N8 voor het verkeer vanuit Kortrijk. De linkerstrook splitst af en buigt met een scherpe bocht af richting de N8 waarbij de ongebruikte rijbaan van de R8 richting Kortrijk-Noord gekruist wordt. Het verkeer kan vervolgens alleen rechtsaf richting Zwevegem de N8 op.

Geschiedenis

De E17 tussen Rekkem en Kortrijk-Oost werd in 1970 opengesteld[1]. Eveneens werd het segment van de R8 tussen de aansluiting en Stasegem opgeleverd[2]. De aansluiting Kortrijk-Oost werd hiermee deels in gebruik genomen. In 1971 volgde het deel richting Waregem waarmee de aansluiting op de E17 werd voltooid[3] .

De aansluiting Kortrijk-Oost is in de jaren erna aangepast om enkele linksafbewegingen op te heffen. Vanaf verbindingsweg 3a van de R8 naar de N8 was het vroeger mogelijk linksaf richting Zwevegem te gaan. Daarnaast kon bij deze kruising vanaf de N8 vanuit Zwevegem linksaf de verbindingsweg naar de E17 richting Rekkem opgereden worden. Verder was er oorspronkelijk een directe haarlemmermeerverbinding van de N8 naar de E17 richting Rekkem. Deze is later buiten gebruik gesteld. Het is niet bekend wanneer dit exact is gebeurd[4]. Vermoedelijk zijn alle aanpassingen in de jaren 90 uitgevoerd toen de verbindingslus vanaf de R8 naar de N8 richting Zwevegem die afrit 3b vormt werd aangelegd [5].

R8

De R8 die de ring van Kortrijk vormt is tot op heden niet voltooid. Tussen het knooppunt Kortrijk-Zuid en de aansluiting Kortrijk-Oost mist een kort segment. Deze zou parallel aan de E17 moeten lopen, het tracé hiervoor is nog steeds vrij gehouden [6]. De aanleg van dit segment had waarschijnlijk ook eind jaren 60 moeten plaatsvinden getuige het ongebruikte viaductdeel over de N8 met aansluitende rijbaan voor de noordelijke richting. De weefstroken op de E17 tussen de aansluiting Kortijk-Oost en knooppunt Kortrijk-Zuid dienen nu als verbinding tussen beide delen van de R8.

Toekomst

Er lopen studies om het missende R8-segment parallel aan de E17 alsnog aan te leggen, mede om de verkeersstromen op het grote verkeersplein van de aansluiting Kortrijk-Zuid beheersbaar te houden in de toekomst. Bij eventuele afbouw van dit stuk ringweg zal ook de aansluiting Kortrijk-Oost moeten worden aangepast.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de E17

1345678910111213141515a1617

AalbekeKortrijk-ZuidZwijnaardeGent-CentrumDestelbergenAntwerpen-West