Aansluiting Kostverloren

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
16 Kostverloren
Blank.png
Weg NLN370.svg
Kruisende wegen Friesestraatweg
Type
Opengesteld

De aansluiting Kostverloren is een gelijkvloerse aansluiting in de N370. De aansluiting bedient de wijk Kostverloren. De N370 is onderdeel van de Ring Groningen.

Kenmerken

De aansluiting is momenteel een gelijkvloerse kruising geregeld met verkeerslichten. De N370 is een autoweg met een maximumsnelheid van 70 km/u en telt 2x2 rijstroken. De Friesestraatweg is een weg met 1x2 rijstroken die door de wijk Kostverloren loopt.

Geschiedenis

De huidige N370 is in de jaren 70 aangelegd als onderdeel van de N46 Groningen - Eemshaven. Begin jaren 90 heeft de ring west en noord het nummer N370 gekregen. De gelijkvloerse kruising is gelijktijdig met dit deel van de ringweg aangelegd. De Friesestraatweg was voor de komst van de westelijke ring de doorgaande weg.

Toekomst

Het is de bedoeling om ook het westelijke deel van de Ring Groningen om te bouwen tot een volledig ongelijkvloerse autoweg. De studies hiervoor lopen momenteel. De uitvoering zal na 2020 gaan gebeuren mochten de plannen doorgezet worden. Welke vorm deze aansluiting dan gaat krijgen is nog niet bekend. Ook is het mogelijk dat de aansluiting komt te vervallen omdat ongelijkvloerse aansluitingen vrij kostbaar zijn in aanleg en veel aansluitingen kort op elkaar niet altijd gewenst is. In november 2016 hebben alle aansluitingen van de ring een afritnummer gekregen. De nog gelijkvloerse aansluitingen zijn hierbij in deze nummering meegenomen. De reden voor de invoering van afritnummering is het gemak richting de weggebruiker en de beperkte ruimte op de elektronische informatieborden langs de weg. Wegnummers en afritnummers nemen minder ruimte in dan plaats- en straatnamen.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de N370

8910111213141516171819

Knooppunten: BoterdiepReitdiep