Aansluiting Landgraaf

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
16 Landgraaf
Blank.png
Weg NLN300.svg
Kruisende wegen Gravenweg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1979

De aansluiting Landgraaf is een aansluiting in de N300 tussen Landgraaf en Eygelshoven.

Kenmerken

De aansluiting Landgraaf is een zuiver halfklaverblad. Het bedient het Duitse Geilenkirchen en de wijken Eygelshoven, Waubacherveld en het zuiden van Nieuwenhagen. De westelijke kruising is een rotonde.

Geschiedenis

In 1979 opende het tracé Nieuwenhagen-Chèvremont geheel ongelijkvloers. Hiermee openden ook twee aansluitingen; namelijk deze aansluiting en de tegenwoordige Aansluiting Landgraaf-Oost. Tot 2017 zou dit een aansluiting in de N299 blijven. Er is nooit wat gewijzigd aan deze aansluiting; hiermee is Aansluiting Landgraaf de oudste aansluiting van de Ring Parkstad, afgezien van de N281.

In 2017 is er gewerkt aan de verbreding van de N300 voor de Ring Parkstad. Hiermee is ook het tracé van de N299 verkort en veranderd (zie N299). Uiteindelijk werd deze verbreding voltooid op 28 juli 2017[1] en hiermee werd deze aansluiting onderdeel van de N300.

Toekomst

Er wordt gewerkt aan een rotonde aan de oostelijke kruising. Ook worden alle wegvakken van deze afrit en bijna alle wegvakken van de Gravenweg geheel opnieuw geasfalteerd.

Verkeersintensiteiten

Zie N300.

Referenties