Aansluiting Le Grellelaan

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
5 Le Grellelaan
AS Le Grellelaan.png
Weg A12 BE.svg
Kruisende wegen BE-N150.svg / Gerard Le Grellelaan
Type halfklaverblad
Opengesteld 1979

De aansluiting Le Grellelaan is een aansluiting in de A12, in de Belgische provincie Antwerpen. De aansluiting heeft afritnummer 5 en ligt ten zuiden van de stad Antwerpen.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een incomleet halfklaverblad en vernoemd naar de Gerard Le Grellelaan waar deze op aansluit. De Gerard Le Grellelaan heeft het nummer N150. De aansluiting is alleen te gebruiken vanaf en in richting van de R1. De aansluiting is verweven met het knooppunt Antwerpen-Zuid. De klaverbladlus aan de zuidzijde van de A12 takt van Gerard Le Grellelaan af met een geregelde kruising. Aan de noorzijde sluit de afrit aan op een geregelde kruising samen met de Vogelenzanglaan in westelijke richting. De Gerard Le Grellelaan heeft ter hoogte van de aansluiting gescheiden rijbanen. In de middenberm is een parkeervoorziening. In zuidoostelijke richting loopt de Gerard Le Grellelaan over in de Beukenlaan met 1x2 rijstroken. De A12 heeft ter plaatse 2x2 rijstroken.

Geschiedenis

De aansluiting is gelijktijdig met het knooppunt Antwerpen-Zuid in 1979 opengesteld bij het gereedkomen van de A12 richting Wilrijk.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de A12

11121314151659876321

Antwerpen-HavenAntwerpen-NoordAntwerpen-ZuidWilrijk-ValaarStrombeek-Bever