Aansluiting Leiden

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
8 Leiden
AS Leiden-West.png
Weg NLA044.svg
Kruisende wegen NLN206.svg
Type halfklaverblad + haarlemmermeer
Opengesteld 1966

De aansluiting Leiden, in de toekomst de aansluiting Leiden-West, is een aansluiting in de A44 met nummer 8 in de provincie Zuid-Holland en bedient meerdere plaatsen langs de N206. De N206 is een belangrijke verkeersader in de provincie en de aansluiting, de drukste van de A44, vervult hier een regionale functie.

Kenmerken

De aansluiting heeft aan de westzijde een halfklaverbladconfiguratie en aan de oostzijde de vorm van een haarlemmermeer. De verbindingswegen sluiten aan op twee grote kruispunten met een VRI. Het viaduct is ruim met vier velden. De twee middelste velden zijn het breedst en worden gebruikt voor de rijbanen van de N206, waarbij in het veld voor de oostelijke rijrichting ook een vrijliggend fietspad voor twee richtingen ligt. Door elk van de twee buitenste smalle velden loopt een busbaan. In het zuidwestelijke kwadrant van de aansluiting staat een vestiging van de McDonald's die over een zeer ruime parkeergelegenheid beschikt. Verder zijn er bushaltes aan weerszijden van de N206 die verbonden zijn door middel van een loopbrug over de rijbanen.

Richting het noorden is de aansluiting door middel van weefstroken verbonden met de aansluiting Oegstgeest. De afrit vanuit het zuiden is voorzien van een aparte busbaan. Verder ligt net ten zuiden van de aansluiting de Oude Rijnbrug, een beweegbare brug, in de A44.

Geschiedenis

Het snelwegdeel van de A44 van Oegstgeest naar Wassenaar is een stuk jonger dan het snelwegdeel van knooppunt Burgerveen tot Oegstgeest en is opengesteld in 1966. Voor die tijd lag er een enkelbaans weg deels op hetzelfde tracé waarvan het zuidelijke deel richting Wassenaar in de jaren 50 is uitgebouwd naar 2x2 rijstroken. Het deel tussen de aansluitingen Oegstgeest en Leiden-Zuid is op een nieuw tracé aangelegd bij de (om)bouw naar autosnelweg. De oude route is nog deels aanwezig, dit is de Haagse Schouwweg. Het deel ten noorden van de N206 (Plesmanlaan) liep schuin over de gronden die nu in gebruik zijn door de Universiteit van Leiden naar de aansluiting Oegstgeest.

De aansluiting Leiden is gelijk aangelegd bij de bouw van het nieuwe wegvak, inclusief een stukje van de Plesmanlaan tot aan de Haagse Schouwweg. Ten zuiden van de Oude Rijn is de Haagse Schouwweg via de halve aansluiting Leiden-Zuid met de toen nieuwe snelweg verbonden. Oorspronkelijk was ter hoogte van de aansluiting Leiden een verkeersplein gepland waar de weg uit Wassenaar zou aanknopen op een rijksweg ten zuiden van Leiden langs, de A4b. Hiervoor zijn werkzaamheden verricht waaronder de bouw van enkele viaducten waarvan er één voltooid is. Het hele plan is uiteindelijk geschrapt en het afgebouwde viaduct is nu in gebruik als sportkantine. In de jaren 70 is de Plesmanlaan ten oosten van de Haagse Schouwweg richting het centrum van Leiden opengesteld.

De aansluiting Leiden is ruim opgezet, in tegenstelling tot de noordelijkere aansluitingen uit de jaren 30. Dit is te danken aan het feit dat de ontwerpeisen in de jaren 60 inmiddels waren aangepast. De aansluiting was oorspronkelijk een volledige haarlemmermeer en is begin jaren 90 bij de aanleg van de N206 richting Katwijk omgebouwd tot de huidige configuratie.

Toekomst

Het ontwerp van de toekomstige aansluiting Leiden-West.

In 2017 begon de aanleg van de Rijnlandroute. Dit wordt een verbindingsweg tussen de A44 en de A4 ten zuiden van Leiden langs en komt grotendeels door een tunnel te lopen. Voor de verbinding met de A44 wordt het nieuwe knooppunt Ommedijk aangelegd net ten zuiden van de huidige aansluiting Leiden-Zuid. Tussen het nieuwe knooppunt en de aansluiting Leiden krijgt de A44 2x4 rijstroken waarvoor de brug over de Oude Rijn wordt vervangen door een breder exemplaar. De N206 is ook onderdeel van de Rijnlandroute en zal worden omgebouwd naar een weg met ongelijkvloerse aansluitingen.

De aansluiting Leiden zal ook worden aangepast, er komen extra verbindingsbogen al zal de nieuwe situatie niet geheel conflictvrij worden. Oorspronkelijk waren er plannen voor een parclo met zes verbindingswegen, zoals men die veel in Canada aantreft. Dit type aansluiting wordt in Nederland zelden toegepast. In 2017 is echter besloten om een diverging diamond interchange (DDI) te realiseren, wat de eerste DDI van Nederland zou zijn.[1][2] De DDI wordt echter alleen tijdens de bouwfase gehandhaafd. De DDI is in het weekend van 24-27 mei 2019 gerealiseerd.[3]

Verkeersintensiteiten

Op de A44 ten noorden van de aansluiting reden in 2011 ruim 53.800 voertuigen per dag, en ten zuiden 46.800. De N206 ten westen van de aansluiting telde in 2010 29.200 voertuigen per etmaal. Van de N206 ten oosten van de aansluiting zijn geen specifieke gegevens beschikbaar.

Externe Links

Referenties

Aansluitingen in de A44

123456789

Knooppunten: BurgerveenOmmedijk