Aansluiting Leiden-West

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
8 Leiden-West
AS Leiden-West.png
Weg NLA044.svg
Kruisende wegen NLN206.svg
Type parclo
Opengesteld 1966 / 2021

De aansluiting Leiden-West, is een aansluiting in de A44 met nummer 8 in de provincie Zuid-Holland en bedient meerdere plaatsen langs de N206. De N206 is een belangrijke verkeersader in de provincie en de aansluiting, de drukste van de A44, vervult hier een regionale functie.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een parclo met zes verbindingswegen, waarbij er vanaf de A44 in beide richtingen twee afritten zijn, zodat verkeer naar Leiden en Katwijk gescheiden uitvoegt. Er is voor beide richtingen één toerit. Dit type aansluiting is zeldzaam in Nederland.

Richting het noorden is de aansluiting door middel van weefstroken verbonden met de aansluiting Oegstgeest. Verder ligt net ten zuiden van de aansluiting de Oude Rijnbrug, een beweegbare brug, in de A44.

Geschiedenis

Het snelwegdeel van de A44 van Oegstgeest naar Wassenaar is een stuk jonger dan het snelwegdeel van knooppunt Burgerveen tot Oegstgeest en is opengesteld in 1966. Voor die tijd lag er een enkelbaans weg deels op hetzelfde tracé waarvan het zuidelijke deel richting Wassenaar in de jaren 50 is uitgebouwd naar 2x2 rijstroken. Het deel tussen de aansluitingen Oegstgeest en Leiden-Zuid is op een nieuw tracé aangelegd bij de (om)bouw naar autosnelweg. De oude route is nog deels aanwezig, dit is de Haagse Schouwweg. Het deel ten noorden van de N206 (Plesmanlaan) liep schuin over de gronden die nu in gebruik zijn door de Universiteit van Leiden naar de aansluiting Oegstgeest.

De aansluiting Leiden is gelijk aangelegd bij de bouw van het nieuwe wegvak, inclusief een stukje van de Plesmanlaan tot aan de Haagse Schouwweg. Ten zuiden van de Oude Rijn is de Haagse Schouwweg via de halve aansluiting Leiden-Zuid met de toen nieuwe snelweg verbonden. Oorspronkelijk was ter hoogte van de aansluiting Leiden een verkeersplein gepland waar de weg uit Wassenaar zou aanknopen op een rijksweg ten zuiden van Leiden langs, de A4b. Hiervoor zijn werkzaamheden verricht waaronder de bouw van enkele viaducten waarvan er één voltooid is. Het hele plan is uiteindelijk geschrapt en het afgebouwde viaduct is nu in gebruik als sportkantine. In de jaren 70 is de Plesmanlaan ten oosten van de Haagse Schouwweg richting het centrum van Leiden opengesteld.

De aansluiting Leiden is ruim opgezet, in tegenstelling tot de noordelijkere aansluitingen uit de jaren 30. Dit is te danken aan het feit dat de ontwerpeisen in de jaren 60 inmiddels waren aangepast. De aansluiting was oorspronkelijk een volledige haarlemmermeeraansluiting en is begin jaren 90 bij de aanleg van de N206 richting Katwijk omgebouwd tot de daarop volgende configuratie.

Reconstructie

Het ontwerp van de aansluiting Leiden-West.
De tijdelijke DDI van de aansluiting Leiden (2019-2021).

In 2017 begon de aanleg van de Rijnlandroute. Dit is een verbindingsweg tussen de A44 en de A4 ten zuiden van Leiden langs en ligt grotendeels in een tunnel. Voor de verbinding met de A44 is het nieuwe knooppunt Ommedijk aangelegd net ten zuiden van de huidige aansluiting Leiden-Zuid. Tussen het nieuwe knooppunt en de aansluiting Leiden is de A44 naar 2x4 rijstroken verbreed waarvoor de brug over de Oude Rijn is vervangen door een breder exemplaar. De N206 is ook onderdeel van de Rijnlandroute en is omgebouwd naar een weg met ongelijkvloerse aansluitingen.

De aansluiting Leiden is het kader van dit plan ook aangepast, er zijn extra verbindingsbogen aangelegd, al werd de nieuwe situatie niet geheel conflictvrij. De nieuwe aansluiting werd een parclo met 6 verbindingswegen, een zeldzaam type aansluiting in Nederland, maar zeer gebruikelijk in Canada. Tijdens de werkzaamheden is er tijdelijk gebruikt gemaakt van een diverging diamond interchange (DDI), als eerste toepassing van dit type in Nederland.[1][2] De DDI is in het weekend van 24-27 mei 2019 gerealiseerd.[3] Op 13 september 2021 werd de definitieve parclo in gebruik genomen, daarmee kwam de DDI weer te vervallen.[4]

Verkeersintensiteiten

Op de A44 ten noorden van de aansluiting reden in 2011 ruim 53.800 voertuigen per dag, en ten zuiden 46.800. De N206 ten westen van de aansluiting telde in 2010 29.200 voertuigen per etmaal. Van de N206 ten oosten van de aansluiting zijn geen specifieke gegevens beschikbaar.

Externe Links

Referenties

Aansluitingen in de A44

123456789

Knooppunten: BurgerveenOmmedijk