Aansluiting Lelystad-Airport

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
9 Lelystad-Airport
AS Lelystad-Airport.jpg
Weg NLA006.svg
Kruisende wegen NLN727.svg (Anthony Fokkerweg)
Type halfklaverblad (half)
Opengesteld 19-02-2021

De aansluiting Lelystad-Zuid is een halve aansluiting van de A6. De aansluiting dient ter ontsluiting van het zuidelijk deel van Lelystad, vliegveld Lelystad Airport en het bedrijventerrein Larserknoop en Lelystad Airport Businesspark. De aansluiting heeft het nummer 9 en is alleen te berijden van en naar Almere.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een halfklaverblad. Daarvan zijn alleen de verbindingswegen van en naar Almere/Amsterdam gerealiseerd. De aansluiting ligt ongeveer 2,5 kilometer ten zuidwesten van de aansluiting Lelystad. De provinciale weg (Anthony Fokkerweg) N727 sluit er op aan. Het viaduct van de N727 over de A6 heet het Anthony Fokker Viaduct.

Geschiedenis

De A6 tussen de aansluiting Almere-Buiten en aansluiting Lelystad is in 1981 opengesteld met één rijbaan. De tweede rijbaan volgde in 1983 waarmee er een volledige snelweg was tussen Almere en Lelystad.

Lelystad werd oorspronkelijk ontsloten met twee aansluitingen op de A6. De aansluiting Lelystad met de N302 en de circa 8 kilometer noordelijker gelegen aansluiting Lelystad-Noord met de N307. Deze aansluitingen hebben de nummers 10 en 11. De laatste aansluiting van Almere heeft nummer 8. Afritnummer 9 is met de invoering van de afritnummering begin jaren '90 overgeslagen vooruitlopend op een toekomstige aansluiting tussen Almere en Lelystad. Al bij het vaststellen van het tracé van de A6 in 1975 is rekening gehouden met een derde afrit bij Lelystad, die indertijd voorzien was nabij de Knardijk, zuidelijker dan waar de huidige aansluiting is aangelegd. Deze aansluiting is echter niet concreet uitgewerkt en er was ook geen kadastrale reservering voor opgenomen.

De provincie Flevoland en de gemeente Lelystad hebben in 2011 bij het Rijk aangedrongen om de ontsluiting van Lelystad op de A6 te verbeteren.[1] Er was dagelijks filevorming tijdens de spits bij de huidige aansluitingen. Gezien de ontwikkelingen van Lelystad-Zuid zou een derde aansluiting voor de stad zeer gewenst zijn. Het Rijk heeft indertijd aangegeven hier geen budget voor beschikbaar te kunnen maken. De provincie Flevoland heeft het voortouw genomen om de N727 naar Lelystad Airport aan te leggen. 1Op termijn kan er een aansluiting op de Warandedreef worden gerealiseerd.

In mei 2016 heeft de Minister van Infrastructuur en Milieu het verzoek toegewezen om de de geluidproductieplafonds te wijzigen op 22 referentiepunten langs de A6 ter hoogte van Lelystad Airport.[2] Het initiatief voor de aanleg van de nieuwe aansluiting ligt bij de provincie Flevoland. De aanvraag tot wijziging van de geluidsproductieplafonds zijn door Rijkswaterstaat ingediend.

De aanleg van de aansluiting valt samen met de uitbreiding van het vliegveld en de bouw van een bedrijventerrein. Verder is deze aansluiting nodig om Lelystad in de toekomst bereikbaar te houden. Tegelijkertijd is de N727 Anthony Fokkerweg) aangelegd die via deze aansluiting verbonden werd met de A6. Deze weg takt af van de N302 en verloopt eerst in zuidoostelijke richting langs het vliegveld. Ter hoogte van de Talingweg buigt de weg af in noordwestelijke richting naar de A6. Het bedrijventerrein is aan de zuidoostzijde tegen Lelystad Airport aan gebouwd en heeft een aansluiting op de N727.

Op 31 mei 2017 werden de bezwaren tegen de N727 ongegrond verklaard door de Raad van State.[3] De bouw van het eerste deel van de nieuwe verbindingsweg is in 2016-2017 uitgevoerd tussen de N302 en de Talingweg. De werkzaamheden aan de aansluiting begonnen in januari 2020. De aansluiting op is 19 februari 2021 opengesteld voor het verkeer.[4]

Verkeersintensiteiten

Externe links

Referenties

Aansluitingen in de A6

12345678910111213141516171819

Knooppunten: MuiderbergGooimeerAlmereEmmeloordJoure