Aansluiting Marsum

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
22 Marsum
AS Marsum.png
Weg NLA031.svg NLN031.svg
Kruisende wegen NLN383.svg / It Aldân
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1975

De aansluiting Marsum (Nederlands: "Marssum") is een aansluiting in de A31 met nummer 22 gelegen in de provincie Friesland. Hier gaat de snelweg A31 over in de N31 naar Drachten. Naast het dorp Marsum, dat net ten noorden ligt, vormt deze aansluiting verder de verbinding met de doorgaande weg naar Bolsward en heeft om deze reden een regionale functie.

Kenmerken

De aansluiting is een aangepaste haarlemmermeer waar de N383 op aansluit. De verbindingswegen aan de noordzijde van de aansluiting sluiten door middel van een driekwart rotonde aan op de N383 en die aan de zuidzijde op de parallelweg It Aldân die op zijn beurt de Westergoawei kruist door middel van een enkelstrooks rotonde. Het viaduct van de A31 is zeer ruim met vier velden waarvan de binnenste twee de grootste zijn en één veld gebruikt wordt door de N383. Door het meest westelijke veld loopt een parallelweg van de N383, de Trekwei. Aan de zuidoostkant van de aansluiting is ook een kleine carpoolplaats gelegen.

Geschiedenis

De A31 tussen Midlum en Dronrijp kwam in 1983 gereed. Het wegvak tussen Dronrijp en Leeuwarden en de aansluiting Marsum kwam in 1975 gereed. De huidige N383 richting het noorden en N31 in zuidelijke richting bestonden destijds nog niet. De doorgaande weg vanuit Marsum naar de zuidelijke plaatsen was de Hegedijk een stuk oostelijker. De configuratie van de aansluiting verschilde niet heel veel van de huidige maar de verbindingswegen aan de noordzijde sloten toen aan op de Rypsterdyk.

Tussen de kruisingen aan de noord en zuidzijde liepen toen twee verbindingsweggetjes door de buitenste velden. De meeste westelijke bestaat nog steeds. Het oostelijke weggetje is destijds opgebroken op een paar stroken asfalt na die er nog steeds liggen. Aan de zuidkant is dit de ontsluiting van de carpoolplaats geworden. De N383 die halverwege of eind jaren '80 is aangelegd was waarschijnlijk ruimer geprojecteerd wat de verklaring kan zijn voor de twee ruime binnenste velden onder het viaduct. De kruisingen met de verbindingswegen aan de noordzijde en It Aldân aan de zuidzijde zijn in 2007 omgebouwd tot rotondes.

Het segment tussen de aansluiting Marsum en Leeuwarden was ooit onderdeel van rijksweg 9 Amsterdam - Leeuwarden evenals de huidige A31. Het nummer 31 werd aan de route toegekend bij het Rijkswegenplan 1984 waarbij deze ten zuiden van Leeuwarden werd omgeleid, de huidige N31. Het deel tussen Marsum en Leeuwarden was hierna nog onderdeel van de N355 tot het in in 1993 bij de N383 werd gevoegd.

In 2014 is de aansluiting aangepast als onderdeel van de aanleg van de Haak om Leeuwarden. De N383 tussen de aansluiting en Leeuwarden en de zuidelijke tak van de aansluiting richting Deinum, de voormalige N31, zijn afgebroken. Het verkeer met de bestemming Leeuwarden kan sindsdien gebruikmaken van de aansluiting Leeuwarden-Noord. Op 18 december 2014 is het nieuwe tracé van de N31 opengesteld voor het verkeer. Sindsdien heeft rijksweg 31 geen TOTSO meer ter hoogte van de aansluiting Marsum. Gelijktijdig met de aanpassingen is tevens NBA-bewegwijzering geplaatst. De naam van de aansluiting is daarbij gewijzigd naar het Fries, Marsum, in plaats van het Nederlandse Marssum.

Verkeersintensiteiten

Ten westen van de aansluiting telde de A31 in 2011 23.600 voertuigen. Dit zijn jaargemiddelde werkdagintensiteiten.[1]

Referenties

  1. MTR+

Externe Links

Aansluitingen in de A/N31

151618192021222324252627282930

Knooppunten: ZurichWerpsterhoek