Aansluiting Nieuwerkerk aan den IJssel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
17 Nieuwerkerk aan den IJssel
AS Nieuwerkerk ad IJssel.png
Weg NLA020.svg
Kruisende wegen NLN219.svg / Europalaan
Type halfklaverblad
Opengesteld 1984

De aansluiting Nieuwerkerk aan den IJssel is een aansluiting van de A20 met nummer 17. De aansluiting bedient de plaats Nieuwerkerk aan den IJssel maar is ook van belang voor doorgaand verkeer van en naar de aansluiting Zevenhuizen van de A12 omdat de relaties Den Haag-Rotterdam en Rotterdam-Den Haag ontbreken bij knooppunt Gouwe.

Kenmerken

De aansluiting Nieuwerkerk aan den IJssel is uitgevoerd als een halfklaverblad waarbij de N219 over de A20 heen gaat die vanaf dit punt 2x2 rijstroken telt richting knooppunt Gouwe en 2x3 rijstroken richting Rotterdam. De verbindingswegen sluiten door middel van twee rotondes aan op de N219. Enkele rechtsafbewegingen gaan buiten de rotonde langs. Op de rotonde aan de Nieuwerkerkse zijde sluit ook de Europalaan aan. De N219 is een weg met 1x2 rijstroken maar heeft ter hoogte van de aansluiting gescheiden rijbanen.

Geschiedenis

De huidige aansluiting opende in 1984 toen de omlegging tussen Nieuwerkerk en Capelle gereedkwam. Voor die tijd liep de route over de Europalaan die in vroeger tijden onderdeel uitmaakte van het rijksweg 3 tracé. Deze oude route was een notoir knelpunt in de verbinding Gouda - Rotterdam geworden nadat al in de jaren 70 de A20 tot aan Rotterdam - Prins Alexander gereedgekomen was. Tegelijk met het wegvak en de aansluiting Nieuwerkerk aan den IJssel kwam ook het Cortlandt-aquaduct gereed dat in de richting Rotterdam circa een halve kilometer van de aansluiting vandaan ligt.

Toekomst

De A20 is een zeer drukke verbinding tussen Rotterdam en de A12 en met name het 2x2 deel tussen Gouda en Nieuwerkerk aan den IJssel zit aan zijn capaciteit en zal in de nabije toekomst een groter knelpunt worden. Ook de versmalling van 3 naar 2 rijstroken in de richting Gouda zorgt voor stagnering. Er zijn inmiddels studies verricht om dit wegvak te verbreden naar 2x3 rijstroken. Naar verwachting zal een eventuele verbreding pas na 2020 aan de orde zijn.[1]

Verder is de doorstroming op de aansluiting Nieuwerkerk aan den IJssel slecht. De huidige rotonde aan de noordzijde kan het verkeer bij grote drukte niet goed verwerken met als gevolg dat er files ontstaan op de N219 maar ook op de afrit vanuit Gouda die terugslaan op de A20. Een oplossing kan zijn om de huidige rotonde uit te bouwen naar een turborotonde.

Verkeersintensiteiten

Referenties

Aansluitingen in de A20

6789101112131415161718

Knooppunten: WesterleeKethelpleinKleinpolderpleinTerbregsepleinGouwe