Aansluiting Nijverdal-Oost

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Nijverdal-Oost
Weg
Kruisende wegen
Type haarlemmermeer
Opengesteld 2022

De aansluiting Nijverdal-Oost is een geplande aansluiting in Nederland, onderdeel van de N35. De aansluiting wordt vormgegeven als een haarlemmermeeraansluiting.

Configuratie

De aansluiting Nijverdal-Oost is een standaard haarlemmermeeraansluiting, waarbij de N35 met 2x2 rijstroken over de aansluiting heen gaat. De aansluiting met de Boersingel geeft alleen toegang richting zuiden, richting de N347. De aansluiting zal het gehele oosten van Nijverdal ontsluiten omdat het kruispunt met de Baron van Sternbachlaan wordt opgeheven. Tevens geeft het daardoor toegang naar de N347 richting Rijssen en Hellendoorn. Direct ten oosten van de aansluiting Nijverdal-Oost zal een ecoduct de N35 en de naastgelegen spoorlijn overspannen.

Toekomst

De aansluiting Nijverdal-Oost vervangt twee met verkeerslichten geregelde kruispunten, met de Boersingel en Baron van Sternbachlaan (beiden N347). In de toekomstige situatie zal verkeer dat de N347 op wil richting Hellendoorn hier af moeten slaan om vervolgens via het bedrijventerrein 't Lochter parallel aan de N35 te rijden en deze dan te kruisen ter hoogte van de Baron van Sternbachlaan, waar dan geen aansluiting meer op de N35 zal zijn.

Op 19 december 2018 werd het tracébesluit vastgesteld voor de N35.

Verkeersintensiteiten

In het tracébesluit van 2018 ging men uit van 19.200 voertuigen ten westen en 31.800 voertuigen ten oosten van de aansluiting Nijverdal-Oost.

Referenties


Aansluitingen in de A/N35

3231302928272625

Ongenummerde aansluiting: WijthmenNijverdal-OostWierden-West

Knooppunten: AzeloBuren