Aansluiting Paddepoel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
14 Paddepoel
Blank.png
Weg NLN370.svg
Kruisende wegen Siersteenlaan/Pleiadenlaan
Type
Opengesteld

De aansluiting Paddepoel is een geplande ongelijkvloerse aansluiting in de N370. De aansluiting gaat de wijken Paddepoel en Vinkhuizen bedienen. De N370 is onderdeel van de Ring Groningen.

Kenmerken

De aansluiting is momenteel een gelijkvloerse kruising geregeld met verkeerslichten. De N370 is een autoweg met een maximumsnelheid van 70 km/u en telt 2x2 rijstroken. Direct ten oosten van de aansluiting kruist de Pleiadenlaan het Reitdiep met de Pleiadenbrug. Deze weg heeft 1x2 rijstroken en loopt door de wijk Paddepoel. In westelijke richting loopt de Siersteenlaan met gescheiden rijbanen door de wijk Vinkhuizen. Deze weg heeft 2x1 rijstroken en de mogelijkheid tot langsparkeren.

Geschiedenis

De huidige N370 is in de jaren 70 aangelegd als onderdeel van de N46 Groningen - Eemshaven. Begin jaren 90 heeft de ring west en noord het nummer N370 gekregen. De gelijkvloerse kruising is gelijktijdig met dit deel van de ringweg aangelegd.

Toekomst

Het is de bedoeling om ook het westelijke deel van de Ring Groningen om te bouwen tot een volledig ongelijkvloerse autoweg. De studies hiervoor lopen momenteel. De uitvoering zal na 2020 gaan gebeuren. In november 2016 hebben alle aansluitingen van de ring een afritnummer gekregen. De nog gelijkvloerse aansluitingen zijn hierbij in deze nummering meegenomen. De reden voor de invoering van afritnummering is het gemak richting de weggebruiker en de beperkte ruimte op de elektronische informatieborden langs de weg. Wegnummers en afritnummers nemen minder ruimte in dan plaats- en straatnamen.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de N370

8910111213141516171819

Knooppunten: BoterdiepReitdiep