Aansluiting Sassenheim

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
5 Sassenheim
AS Sassenheim.png
Weg NLA044.svg
Kruisende wegen Rijksstraatweg
Type splitsing
Opengesteld 1939

De aansluiting Sassenheim is een halve aansluiting in de A44 met nummer 5 en ligt in de provincie Zuid-Holland en bedient voornamelijk het bedrijvengebied ten zuiden van Sassenheim.

Kenmerken

De aansluiting is uitgevoerd als een splitsing en alleen te gebruiken vanuit en in zuidelijke richting. Voor de ontbrekende richtingen kan men de aansluitingen Warmond en Noordwijk gebruiken die beide volledig zijn en op steenworp afstand van de aansluiting Sassenheim liggen. De afrit gaat onder de A44 door en de aansluiting is door middel van weefvakken verbonden met de aansluiting Voorhout. De Schiphollijn die vanaf Abbenes parallel loopt aan de A44 buigt hier af naar Leiden en sluit aan op de Oude Lijn, de spoorlijn Amsterdam - Haarlem - Leiden, die net ten zuiden van de aansluiting onder de A44 door gaat.

Geschiedenis

In 1938 kwam de huidige A44 tussen Burgerveen en Sassenheim gereed als onderdeel van rijksweg 4 ten westen van Leiden langs. In 1939 werd het deel tot Oegstgeest voltooid waarbij ook de aansluiting Sassenheim werd aangelegd in de huidige configuratie.

Vanuit zuidelijke richting is medio 2011 de bewegwijzering aangepast. Voorheen stond naast Sassenheim ook Voorhout-Oosthout op de bewegwijzering. Dit is veranderd in Voorhout. De aanduiding Voorhout bij de aansluiting Voorhout is verwijderd van het paneel boven de afrit en toegevoegd op het paneel boven de hoofdrijbaan. De aansluiting Voorhout is in noordelijke richting nu feitelijk aansluiting Noordwijk geworden.

Toekomst

Verkeersintensiteiten

Aansluitingen in de A44

123456789

Knooppunten: BurgerveenOmmedijk