Aansluiting Schinnen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
4 Schinnen
AS Schinnen.png
Weg NLA076.svg
Kruisende wegen Nagelbeek
Type haarlemmermeer
Opengesteld 19 december 1959

De aansluiting Schinnen was tot 2019 een aansluiting van de A76 vlakbij de plaats Schinnen. De aansluiting had het nummer 4.

Kenmerken

De aansluiting Schinnen was vormgegeven als een haarlemmermeeraansluiting. De toe- en afrit richting België sloten op de straat Nagelbeek aan, de toe- en afrit richting Duitsland kwamen vanaf de Breinder en Nutherweg. Er was één centraal kunstwerk ter hoogte van de straat Nagelbeek. De aansluiting had een substandaard karakter. De aansluiting was van lokaal belang en ontsloot de plaatsen Schinnen en Oirsbeek.

Geschiedenis

De A76 opende inclusief de aansluiting op 19 december 1959 voor het verkeer, toen het wegvak tussen Spaubeek en Nuth werd opengesteld met één rijbaan. In de jaren 60 is vervolgens de tweede rijbaan van de A76 ter hoogte van de aansluiting aangelegd. Sindsdien is de aansluiting niet meer aangepast.

Vervanging door de aansluiting Nuth

In het kader van de Buitenring Parkstad Limburg (BPL) is de aansluiting Schinnen vervangen door de aansluiting Nuth, die dichter naar de locatie van de voormalige aansluiting Schinnen is verplaatst. Al in 2018 zijn de toe- en afrit vanaf Duitsland afgesloten, de toe- en afrit richting België zijn op 30 september 2019 buiten gebruik gesteld toen de nieuwe aansluiting Nuth in gebruik werd genomen. Daarmee hield de aansluiting Schinnen op te bestaan.

Referenties


Aansluitingen in de A76

11a234567

Knooppunten: KerensheideTen EsschenKunderberg