Aansluiting Schiphol Logistics Park

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Schiphol Logistics Park
Blank.png
Weg NLN201.svg
Kruisende wegen Pudongweg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 15-12-2013

De aansluiting Schiphol Logistics Park is een ongenummerde aansluiting in de N201 en bedient het bedrijventerrein Schiphol Logistics Park en het dorp Rijsenhout dat ten zuidwesten van de aansluiting ligt.

Kenmerken

De aansluiting ligt in een bocht van de N201 en is uitgevoerd als een halve haarlemmermeer en derhalve incompleet. De aansluiting is alleen te berijden vanuit en richting Hoofddorp. De N201 gaat met een viaduct over de toerit richting Hoofddorp en een vrijliggend fietspad heen. Het veld onder het viaduct heeft een overruimte. De afrit loopt langs de N201 en buigt bij het viaduct af en loopt dan parallel aan de toerit. Beide sluiten aan op een rotonde met de Pudongweg.

Geschiedenis

De huidige N201 tussen de A4 en Schiphol-Rijk is op 15 december 2013 opengesteld. Voorheen liep de N201 over de route die tegenwoordig voor een deel het nummer N196 heeft. Rijsenhout werd voorheen ontsloten via de Aalsmeerderweg die met een gelijkvloers kruispunt aansloot op de toenmalige N201. Dit kruispunt is opgeheven in 2013 bij het gereedkomen van de omlegging Schiphol-Rijk.

Verkeersintensiteiten

Op de N201 rijden ten westen van de aansluiting ongeveer 51.000 motorvoertuigen per werkdag, ten noorden/oosten van de aansluiting rijden ongeveer 38.000 motorvoertuigen per werkdag.[1].

Referenties

  1. Provincie Noord-Holland, Servicepunt Wegen en Vaarwegen (2019)
Aansluitingen in de N201

Industrie NoordSchiphol Logistics ParkOude MeerGreen ParkFloraHollandUithoornVinkeveen