Aansluiting Siddeburen (N33)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Siddeburen
Weg
Kruisende wegen / Oudeweg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1978

Voor de aansluiting van de N387, zie Aansluiting Siddeburen (N387).

De aansluiting Siddeburen is een aansluiting in de autoweg N33 aan de oostkant van de plaats Siddeburen in de provincie Groningen. De aansluiting is ongenummerd en bedient naast de plaatst Siddeburen ook onder andere Steendam dat op redelijke afstand ten noordwesten van Siddeburen ligt.

Kenmerken

De aansluiting is geconfigureerd als een haarlemmermeer waarbij de N33 met 1x2 rijstroken over de N987 heen gaat. De kruisingen van de verbindingswegen met de N987 zijn ongeregeld en de weg heeft ter hoogte van de aansluiting gescheiden rijbanen met de pijlers van het ruime viaduct in de middenberm. De aansluiting ligt tegen de komgrens van Siddeburen aan. De N987 begint hier en loopt vervolgens in oostelijke richting. De aansluiting ligt vlak na de gelijkvloerse ongeregelde kruising met de aansluiting Siddeburen van de N387. Aan weerskanten van de aansluiting staan woningen. Vanwege de gelijkvloerse kruising en de aansluiting is de maximumsnelheid op de N33 ter hoogte van Siddeburen 80 km/u.

Geschiedenis

De N33 tussen de aansluiting Noordbroek en Appingedam werd op 22 november 1978 opengesteld, destijds nog in provinciaal beheer. Hierbij is ook de aansluiting Siddeburen in zijn huidige configuratie opengesteld.

Toekomst

De N33 tussen Assen en knooppunt Zuidbroek is in de periode 2013-2014 verbreed naar 2x2 rijstroken. Ook voor het deel ten noorden van de A7 bestaan verbredingsplannen, hier is de provincie Groningen de initiatiefnemer. Gezien de geringe verkeersintensiteit wil de rijksoverheid hier geen geld voor vrijmaken. In mei 2014 is een voorverkenning voor de verbreding van een deel van de N33 ten noorden van de aansluiting Noordbroek geweest. De provincie Groningen heeft € 78 miljoen gereserveerd voor dit project. De plannen zijn verder nog niet concreet. De aansluiting zal bij een verbreding van de N33 moeten worden aangepast en waarschijnlijk zal het ook gevolgen hebben voor de bebouwing direct naast de aansluiting.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de N33

3233343536373839

Ongenummerde aansluitingen: NoordbroekSiddeburenFarmsumDelfzijl

Knooppunten: AssenZuidbroek