Aansluiting Uitgeest

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
10 Uitgeest
AS Uitgeest.png
Weg NLA009.svg
Kruisende wegen NLN008.svg NLN203.svg
Type halfklaverblad
Opengesteld 1961

De aansluiting Uitgeest is een aansluiting in de A9 en heeft nummer 10. De aansluiting bedient richting het westen via de N203 naast Uitgeest ook Castricum, Limmen en delen van Heiloo en naar het oosten de plaatsen Krommenie en Wormerveer. Vanwege de ontbrekende schakel van de snelweg A8 tussen Assendelft en de A9 vangt deze aansluiting ook het verkeer op dat vanaf de A8 via de N246 en de N203 naar de A9 wordt geleid. Om deze reden is de route als N8 over de N246 en de N203, tussen Wormerveer en de A9, doorgenummerd en heeft de aansluiting hierdoor een regionale functie.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een halfklaverblad waarbij de A9 met 2x3 doorgaande rijstroken over de N203 heen gaat. De viaducten zijn ruim omdat ook de Staatslijn K, de spoorlijn Amsterdam - Den Helder die langs de N203 loopt moet worden gekruist. De N203 heeft richting het oosten gescheiden rijbanen en de kruisingen zijn geregeld met een VRI. De N203 gaat richting het westen over in 1x2 rijstroken. De A9 gaat in noordelijke richting over in 2x2 doorgaande rijstroken en heeft spitsstroken tussen Uitgeest en Alkmaar. In zuidelijke richting is de aansluiting gekoppeld met de aansluiting Heemskerk.

Geschiedenis

Jaren zestig tot en met negentig

Rijksweg 9 opende in 1957 met één rijbaan tussen Beverwijk en Uitgeest op een westelijker tracé dan waar de snelweg nu ligt, direct naast de spoorlijn Beverwijk - Uitgeest. Bij Uitgeest eindigde de rijksweg via twee lussen op de S16, de huidige N203, en was toen genoemd als Aansluiting Castricum. In 1961 opende de tweede rijbaan van het deel Beverwijk - Uitgeest, en het wegvak tussen Uitgeest en Alkmaar meteen met 2x2 rijstroken. De aansluiting bediende toen ook nog Heemskerk via de Kleis en de Tolweg.

Boven de 'oksel' van de oostelijke afrit in de richting Alkmaar heeft enige tijd een klein benzinestation gestaan. Het vermoeden bestaat dat dit benzinestation direct bij aanleg van dit deel van de A9 is aangelegd. Wanneer dit benzinestation is verdwenen is niet zeker. Vanwege de ombouw van de aansluiting rond 1996, moet dat uiterlijk rond dat jaar gebeurd zijn.

Aanpassing aansluiting vanwege omlegging en verbreding A9

Rond 1996 werd ten zuiden van de afslag Uitgeest de A9 verlegd en verbreed en aangesloten op de nieuw aangelegde Wijkertunnel. Als gevolg van met name de verbreding van de A9 naar 2x3 rijstroken, was het noodzakelijk naast het bestaande viaduct van de A9 over de N203 een tweede viaduct aan te leggen. Dit nieuwe viaduct werd direct ten oosten naast het bestaande viaduct gelegd. Verkeer richting Alkmaar en afslaand verkeer vanuit het zuiden richting N203 werd voortaan over het nieuwe viaduct geleid. Het oude viaduct werd uitsluitend nog gebruikt voor verkeer in de richting Amstelveen/Haarlem, waaronder invoegend verkeer vanaf de N203. Verder werden de verbindingsbogen tussen de A9 en de N203 verruimd en zijn extra opstelstroken aangelegd. Rond deze tijd zijn op de N203 ook verkeerslichten gemaakt bij de aansluitingen met de N203.

Met de omlegging van de A9 werd ook de aansluiting Heemskerk aangelegd waarmee deze plaats nu een eigen ontsluiting op de A9 heeft.

Aanleg spitsstroken

Tussen knooppunt Beverwijk en Uitgeest liggen sinds 1996 drie rijstroken per richting. Ten noorden van Uitgeest liggen tot aan Kooimeer 2x2 doorgaande rijstroken. Vanaf november 2010 tot oktober 2011 heeft Rijkswaterstaat in beide richtingen de vluchtstrook ingericht als spitsstrook, dit gecombineerd met groot onderhoud aan de snelweg. Op 6 oktober 2011 zijn de spitsstroken opengesteld waardoor er tijdens de spits 2x3 rijstroken beschikbaar zijn.

Wijziging afritnaam

Tijdens het realiseren van de spitsstroken in 2010/2011 is ook groot onderhoud gepleegd en nieuwe bewegwijzering geplaatst op de A9, dat bekend staat als NBA. Daarbij is het gebruikelijk dat op de voorliggende aansluiting de afritnaam van de volgende aansluiting wordt aangegeven. Hierbij worden soms de afritnamen gewijzigd als twee of meer aansluitingen een en dezelfde plaats bedienen. Op de vorkborden voor de eerste aansluiting kan dan het volgende stadsdeel van de plaats worden aangegeven. Dit is ook bij Uitgeest gebeurd. Was tot 2011 de afrit genoemd als Aansluiting Castricum, dat is sinds de aanpassing genoemd als Aansluiting Uitgeest. Bij de aansluiting wordt voor rechtdoor nu ook naar Uitgeest-Noord verwezen, samen met Akersloot. Dit is een vrij unieke situatie. De bekendheid van de aansluiting Akersloot, met name door het aanwezig zijn van het Hotel Akersloot, rechtvaardigde het ook om de naam Akersloot te handhaven, terwijl het eigenlijk in strijd met de NBA-richtlijnen is. Toestaan van dit soort situaties vermindert de herkenbaarheid van knooppunten, die op eenzelfde manier worden aangeduid.

Toekomst

Er zijn geen concrete toekomstplannen voor de aansluiting Uitgeest.

Verkeersintensiteiten

Aansluitingen in de A9

1a1232 (A2)456789101112

Nummerloze aansluiting: De Kooy

Knooppunten: DiemenHolendrechtBadhoevedorpRaasdorpRottepolderpleinVelsenBeverwijkKooimeer