Aansluiting Venray (N270)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Venray
AS Venray N270.png
Weg NLN270.svg
Kruisende wegen Leunenseweg/In de Wieën/Zuivelweg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 1974

Deze aansluiting moet niet verward worden met de gelijknamige aansluiting van de A73, zie hiervoor het artikel Aansluiting Venray (A73).

De aansluiting Venray is een aansluiting in de niet-autosnelweg N270 en bedient de plaats Venray die direct ten noorden van de aansluiting ligt. Verder worden richting het zuiden de plaatsen Leunen en Castenray bediend.

Kenmerken

De aansluiting is vormgegeven als een aangepaste haarlemmermeer waarbij de N270 onder de Leunenseweg door gaat. Het viaduct heeft een groot veld voor de rijbaan van de Leunenseweg met aan weerszijden een klein veld voor de vrijliggende fietspaden. Op het viaduct is een ruimtereservering maar is te krap voor eventuele verbreding van de N270. De afrit vanuit het westen sluit aan op de Zuivelweg en de toerit richting het westen takt af van de weg In de Wieën. Aan de oostzijde sluiten de verbindingswegen aan op de Leunenseweg. Aan de noordzijde ligt een rotonde terwijl het verkeer aan de zuidzijde van de N270 wordt afgewikkeld met een ongeregeld kruispunt. Aan de zuidzijde is tegen de aansluiting aan een dierenkliniek gevestigd en aan de noordzijde liggen de sportvelden van De Wieën.

Geschiedenis

Delen van de huidige N270 stammen uit de jaren 60. Het deel ten zuiden van Venray is vermoedelijk rond 1974 voltooid. De ongelijkvloerse aansluiting met de Leunenseweg is gelijktijdig in de huidige vorm aangelegd. Aan de noordzijde van de N270 lag destijds ook een kruispunt dat later is omgebouwd naar rotonde. De Leunenseweg vormde met de Albionstraat en Horsterweg voorheen de N553.

Verkeersintensiteiten

Referenties


Aansluitingen in de A270/N270

A270: Nuenen

N270: DeurneDeurne-OostVenray