Aansluiting Voerendaal

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Aansluiting Voerendaal (A79))
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
6 Voerendaal
Weg
Kruisende wegen Valkenburgerweg/Kunderberg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 9 november 1970

De aansluiting Voerendaal is een aansluiting in de A79 vlakbij de plaats Voerendaal. De aansluiting heeft het nummer 6.

Kenmerken

De aansluiting Voerendaal bestaat feitelijk uit twee halve haarlemmermeer aansluitingen met de dorpen Kunrade en Voerendaal tussen de twee delen van de aansluiting. Ten westen van Voerendaal zijn enkel de relaties Maastricht - Voerendaal en vice versa aanwezig, ten oosten van Voerendaal zijn enkel de relaties Heerlen - Voerendaal en vice versa aanwezig. De westelijke aansluiting is via een weefvak verbonden met de aansluiting Klimmen. De oostelijke aansluiting is via een weefvak verbonden met knooppunt Kunderberg. De aansluiting is van lokaal belang en ontsluit de plaats Voerendaal.

Geschiedenis

De A79 opende op 9 november 1970 inclusief de aansluiting tussen Heerlen en de aansluiting Klimmen. Bij groot onderhoud in 2021 werd schade geconstateerd aan het viaduct van A79 over de weg Kunderberg, op de oostelijke aansluiting. Er is in mei 2021 een ondersteuningsconstructie bij het viaduct gebouwd.

Verkeersintensiteiten

Ten westen van de aansluiting telde de A79 in 2014 35.000 voertuigen, ten oosten 36.000. Dit zijn jaargemiddelde werkdagintensiteiten.[1]

Referenties

  1. INWEVA 2014
Aansluitingen in de A79

1234567

Knooppunten: KruisdonkKunderberg