Aansluiting Weesp

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
1 Weesp
AS Weesp.png
Weg NLA009.svg
Kruisende wegen NLN236.svg S113.svg
Type kwartklaverblad en haarlemmermeer
Opengesteld 1982

De aansluiting Weesp is een aansluiting in de A9 bij Amsterdam-Zuidoost, vormgegeven als een partiële kwartklaverbladaansluiting en haarlemmermeeraansluiting. De aansluiting heeft het nummer 1.

Kenmerken

De A9, of Gaasperdammerweg, loopt vanuit het knooppunt Diemen als stadsautosnelweg door de bebouwing van Amsterdam-Zuidoost naar het knooppunt Holendrecht. De kruisende weg is de stadsroute S113 die aan de westzijde onder de A9 doorgaat. Aan de noordzijde bevindt zich een klaverbladaansluiting voor de noordelijke rijbaan van de A9. Voorheen kon men hier de A9 op richting knooppunt Holendrecht. In verband met de werkzaamheden aan de Gaasperdammertunnel is dit definitief niet meer mogelijk. Aan de zuidzijde is een aangepaste haarlemmermeeraansluiting aanwezig. Op de zuidelijke aansluiting loopt de S113 zowel naar het westen om onder de A9 door te gaan, als naar het oosten. Tevens loopt naar het oosten de gemeentelijke N236 mee, die iets oostelijker op het kruispunt met de Provincialeweg naar het zuiden aftakt, terwijl daar de S113 naar het noorden loopt.

De S113 is onder de A9 door uitgevoerd als 2x2-weg, aan de zuidzijde van de A9 uitgevoerd als 1x2-weg en samen met de N236 naar het oosten uitgevoerd als 1x2-weg. De aansluiting aan de noordzijde is ongeregeld, de aansluiting aan de zuidzijde is geregeld en heeft een vrije rechtsaffer vanuit het oosten naar de A9-oost.

Geschiedenis

De oorspronkelijke aansluiting Weesp.

Voordat de A9 er was liep de provinciale weg vanuit Weesp naar Diemen. In 1982 werd de A9 opengesteld met 2x2-rijstroken en was vooral bedoeld als stadsautoweg voor de nieuwe bebouwing van Amsterdam-Zuidoost. De provinciale weg werd daarna via een verbindingsweg aangesloten op de aansluiting. Deze verbindingsweg is in 1988 toegevoegd.

Toekomst

In de periode 2014 - 2020 wordt de Gaasperdammerweg aangepast als onderdeel van het project Schiphol - Amsterdam - Almere. De snelweg wordt tussen de rivier de Gaasp en knooppunt Holendrecht in een tunnel gelegd, de Gaasperdammertunnel. De aansluitingen in dit deel van de A9 moeten hierop worden aangepast. De aansluiting Weesp wordt in verband met de aan te leggen tunnel verplaatst. De drie huidige kruispunten in de Kromwijkdreef, Langbroekdreef en Loosdrechtdreef die nu bestaan verdwijnen en worden gecombineerd tot een nieuwe grote kruising waar ook de toe- en afritten van de nieuwe aansluiting Weesp op aangesloten worden.[1]

Inmiddels is de Gaasperdammerweg aansluiting tijdelijk aangepast vanwege de werkzaamheden. Hierbij is de toerit richting knooppunt Holendrecht definitief komen te vervallen. Deze situatie zal tot medio 2020 wanneer de tunnel gereed komt gehandhaafd blijven. Verkeer dat richting knooppunt Holendrecht wil kan via de Langbroekdreef naar de aansluiting Amsterdam-Bijlmermeer waar deze richting wel mogelijk is.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 64.000 voertuigen over de A9 ten westen en 62.000 voertuigen ten oosten van de aansluiting. [2] In 2009 reden dagelijks circa 18.000 voertuigen over de provinciale N236.[3] Van de gemeentelijke s113 zijn geen intensiteiten bekend.

Referenties

Aansluitingen in de A9

1a1232 (A2)456789101112

Nummerloze aansluiting: De Kooy

Knooppunten: DiemenHolendrechtBadhoevedorpRaasdorpRottepolderpleinVelsenBeverwijkKooimeer