Aansluiting Wijthmen

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Afslagsymbool groot.png
Wijthmen
AS Wijthmen.png
Weg NLN035.svg
Kruisende wegen NLN757.svg
Type haarlemmermeer
Opengesteld 25-06-2018

De aansluiting Wijthmen (uitspraak: Wietem) is een aansluiting in Nederland, onderdeel van de N35 ten zuidoosten van Zwolle. De aansluiting is vormgegeven als een haarlemmermeeraansluiting.

Kenmerken

Aansluiting Wijthmen.jpg

De aansluiting is vormgegeven als een standaard haarlemmermeeraansluiting, waarbij de aansluiting met een viaduct over de 2x2 rijstroken tellende N35 door gaat. De aansluiting is van het eenvoudigste type, met twee ongeregelde kruispunten en een tweestrooks viaduct zonder opstelstroken, maar met een vrijliggend fietspad aan de oostzijde. Op de aansluiting begint de N757, die eerst het oude tracé van de N35 naar Wijthmen benut en daarna richting Dalfsen loopt. Aan de zuidzijde sluit de parallelweg erop aan. De parallelweg gaat niet verder in oostelijke richting. Langzaam verkeer moet hier via de N757 richting de parallelweg aan de noordzijde rijden.

Geschiedenis

Oorspronkelijk verliep de N35 door de rand van het dorp Wijthmen, waar een kruispunt met verkeerslichten was tussen de N35 en de N757. In het kader van de omlegging van Wijthmen en de opwaardering van de N35 tot een autoweg met een maximumsnelheid van 100 km/h is de aansluiting Wijthmen gerealiseerd.

De aansluiting Wijthmen is aangelegd op de plek waar vroeger een zijtak van de Heinoseweg lag, een erftoegangsweg zonder een grote verkeersfunctie die alleen een landgoed en een welnesscentrum ontsloot. Bij de planvorming van de aansluiting waren er twee varianten, een lange omlegging en een korte omlegging. In beide gevallen zou er een ongelijkvloerse aansluiting bij Wijthmen worden gerealiseerd.

In januari 2010 is een MIRT-verkenning uitgevoerd en in de zomer van 2011 is het consultatietraject gestart. Eind 2011 is gekozen voor de voorkeursvariant, waarna op 16 januari 2014 het ontwerp-tracébesluit is vastgesteld[1] en op 15 juni 2015 volgde het definitieve tracébesluit.[2]

Het project is op 26 juli 2016 gegund aan Heijmans.[3][4] De voorbereidende werkzaamheden begonnen in februari 2017. De werkzaamheden concentreerden zich in de eerste helft van 2017 voornamelijk op de omlegging van Wijthmen, die in het vrije veld gebouwd is. Op 7 november 2017 werd als tijdelijke verkeerssituatie het verkeer van Zwolle naar Almelo al over het nieuwe tracé langs Wijthmen geleid, terwijl verkeer van Almelo naar Wijthmen van de oude route gebruik bleef maken.[5] Hiermee werd de zogenaamde 'kettingkast van Wijthmen' in gebruik genomen, een uitgerekte rotonde waarbij de oude N35 als éénrichtingsweg gebruikt werd. De aansluiting Wijthmen is daarbij gedeeltelijk in gebruik genomen, namelijk de afrit vanuit Zwolle en de toerit richting Almelo. Men kon op dat moment alleen nog de parallelweg van de N35 bereiken en niet het dorp Wijthmen zelf. Vervolgens is de N35 afgebouwd en op 25 juni 2018 is de weg volledig opengesteld, inclusief de volledige ingebruikname van de aansluiting Wijthmen.

Referenties

Aansluitingen in de A/N35

3231302928272625

Ongenummerde aansluiting: WijthmenNijverdal-OostWierden-West

Knooppunten: AzeloBuren