Abshenasan Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Tehran-22.svg
Abshenasan Expressway map.png
Route 22
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 5 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Asrafi Esfahani Expressway

Afslagsymbool.svg Sardar Jangal Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Shadid Sattari Expressway

Afslagsymbool.svg Shahin Avenue

Afslagsymbool.svg Jannat Abad Boulevard

Knooppuntsymbool.svg Asia Expressway

Afslagsymbool.svg Shahran Street

Afslagsymbool.svg Sangan-Suleqan Road

De Abshenasan Expressway (Farsi: بزرگراه آبشناسان) is een expressway in Tehran, Iran. De snelweg vormt een oost-westroute door het noorden van Tehran en is 5 kilometer lang.

Routebeschrijving

De Abshenasan Expressway is ondanks zijn naam geen volwaardige snelweg, bijna alle kruispunten zijn gelijkvloers met verkeerslichten. De weg verloopt over 5 kilometer oost-west door de noordelijke wijken van Tehran. In het oosten vormt de Niayesh Expressway de voortzetting, die wel ongelijkvloers is.

Geschiedenis

Oorspronkelijk had de Abshenasan Expressway vrijwel geen ongelijkvloerse elementen, maar voornamelijk verkeerslichten. Het nieuwste deel dat geheel nieuw is aangelegd en niet al als stadsweg bestond was het oostelijke deel tot aan de Niayesh Expressway, dat in 2000 of 2001 is opengesteld. In recenter jaren zijn diverse kruispunten afgesloten en nieuwe knooppunten aangelegd. Omstreeks 2002 opende het knooppunt met de Asrafi Esfahani Expressway.

In 2009 is het knooppunt met de Bakeri Expressway aangelegd. In 2012 opende het knooppunt met de Shadid Sattari Expressway en in 2012 is het kruispunt met de Sardar Jangal Boulevard afgesloten. In 2013 is het kruispunt met Shanin Boulevard en Iranshahr Street afgesloten en daarmee ongelijkvloers gemaakt. Sindsdien was er nog maar één kruispunt met verkeerslichten op de Abshenasan Expressway ter hoogte van Jannat Abad Boulevard.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway