Acceso Principal al AIFA

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
'
Begin Ecatepec
Einde AIFA
Lengte 14 km
Route

AIFA

De Accesso Principal al AIFA is een carretera in Mexico, gelegen als verbinding naar het Aeropuerto Internacional Felipe Ángeles (AIFA) ten noorden van Mexico City. De weg is 14 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg vormt een dubbelbaans weg tussen de carretera federal 85 in Ecatepec de Morelos tot aan het Aeropuerto Internacional Felipe Ángeles. Het zuidelijk deel ligt naast de Circuito Exterior Mexiquense, beginnend als een 2 kilometer lang viaduct. De weg voert dan door semi-agrarisch gebied net buiten Mexico City en eindigt op een rotonde bij de luchthaven. De weg telt 2x3 rijstroken.

Geschiedenis

Op de locatie van de huidige luchthaven was oorspronkelijk een luchtmachtbasis. Het was lange tijd gepland om ten oosten van Mexico City een nieuwe luchthaven te bouwen, de bouw hiervan was daadwerkelijk gestart, maar is na een regeringswissel in 2018 gestaakt. In 2019 begon de bouw van een luchthaven ten noorden van Mexico City, op de locatie van de luchtmachtbasis. Dit werd het Aeropuerto Internacional Felipe Ángeles (AIFA).

In 2021 is een zijtak van de Circuito Exterior Mexiquense naar de nieuwe luchthaven in gebruik genomen, dit is echter een tolweg. Daarna is ook een tolvrije weg met 2x2 rijstroken naar de luchthaven aangelegd, de Acceso Principal al AIFA. Deze autoweg is op 16 februari 2023 geopend voor het verkeer.[1][2][3]

Referenties

Autopistas in Mexico City

Arco NorteAutopista Chimalhuacan - HuehuetocaAutopista Mexico - CuernavacaAutopista Mexico - PueblaAutopista Mexico - QuerétaroAutopista Mexico - TizayucaAutopista Mexico - TolucaAutopista Naucalpan - EcatepecAutopista Pirámides - TexcocoAutopista Siervo de la NaciónCircuito InteriorAnillo PeriféricoSupervía PoetasViaducto Miguel AlemánCircuito Exterior MexiquenseAcceso Principal al AIFA