Ahang Expressway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Expressway Iran.svg
Ahang Expressway map.png
-
Begin Tehran
Einde Tehran
Lengte 3 km
Route

Afslagsymbool.svg Basij Expressway

Afslagsymbool.svg Abuzar Boulevard

Afslagsymbool.svg Nabard Boulevard

Afslagsymbool.svg Kosar Boulevard

Rotonde.svg Dahom-e-Farvardin Boulevard

Afslagsymbool.svg Khavaran Street

Knooppuntsymbool.svg Imam Ali Expressway

De Ahang Expressway (Farsi: بزرگراه آهنگ) is een expressway in Tehran, Iran. De weg vormt een korte oost-westroute van 2,5 kilometer in het zuidoosten van Tehran. De weg is geen echte autosnelweg, er zijn een aantal verkeerslichten. De belangrijkste aansluiting is met de Basij Expressway in het zuidoosten van Tehran. De weg ontsluit een grote flatwijk.

Routebeschrijving

De Ahang Expressway verbindt de Basij Expressway in het oosten met de Imam Ali Expressway in het westen. Het is feitelijk een stadsweg waarbij de meeste kruispunten zijn afgesloten met een right in, right out-aansluiting en U-turns. Daardoor is er maar één echt gelijkvloers kruispunt, een rotonde met Dahom-e-Farvardin Boulevard.

Geschiedenis

De weg was oorspronkelijk een stadsweg met 2x3 rijstroken en kruispunten, alleen de aansluiting op de Basij Expressway had een meer free-flow karakter, alhoewel dit feitelijk alleen een T-kruispunt was met U-turns. Om de doorstroming te verbeteren zijn de oostelijkste drie kruispunten in 2010-2011 afgesloten en is het kruispunt met Dahom-e-Farvardin Boulevard omgebouwd tot rotonde. In 2014 is een nieuw knooppunt met de Imam Ali Expressway aangelegd, waarbij enkele flyovers niet definitief in gebruik zijn genomen.

Referenties


Flag of Iran.svgExpressways en Freeways in Iran Flag of Iran.svg

Tehran Urban Expressways
Abshenasan ExpresswayAhang ExpresswayAllameh Jafari ExpresswayAshrafi Esfahani ExpresswayKashani ExpresswayAzadegan ExpresswayBabayi ExpresswayBagheri ExpresswayBakeri ExpresswayBasij ExpresswayBehesht-e-Zahra ExpresswayBesat ExpresswayChamran ExpresswayDoran ExpresswayFath ExpresswayHakim ExpresswayHamedani ExpresswayHemmat ExpresswayImam Ali ExpresswayJalal-e-Ale Ahmad ExpresswayJavaneh ExpresswayKazemi ExpresswayKordestan ExpresswayMahallati ExpresswayModares ExpresswayJenah ExpresswayNajafi Rastegar ExpresswayNavvab ExpresswayNiayesh ExpresswayNorthern Behesht-e-Zahra ExpresswayQale Morghi ExpresswayResalat ExpresswaySadr ExpresswaySaidi ExpresswaySayyad ExpresswayShahid Bakeri ExpresswayShadid Sattari ExpresswayShahid Haghani ExpresswayNouri ExpresswayTondguyan ExpresswayYadegar-e-Emam ExpresswayYasini ExpresswayZeinoddin Expressway
Freeways
Freeway 1Freeway 2Freeway 5Freeway 7Freeway 9Freeway 16Qom - Garmsar FreewaySaveh - Hamadan FreewayTehran - Pardis FreewayTehran North FreewayGhadir Freeway