Aktio-Preveza Tunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Υποθαλάσσια σήραγγα

Πρέβεζας - Ακτίου

GR-EO18.svg
Blank.png
Kruist Ambracian Gulf
Lengte 1.570 meter
Openstelling 28-06-2002
Intensiteit ? mvt/dag
Locatie kaart

De Aktio-Preveza Tunnel is een onderzeetunnel in Griekenland, gelegen in het westen van het land bij Preveza. De tunnel is 1,6 kilometer lang en gaat onder een nauwe zeestraat door.

Kenmerken

De Aktio-Preveza Tunnel is een enkelbuizige tunnel van 1.570 meter lengte. Het centrale deel van de tunnel is een 909 meter lange afzinktunnel, met aansluitend een 509 meter lange cut&covertunnel aan de zijde van Preveza en een 152 meter lange cut&covertunnel aan de zijde van Aktio. De afzinktunnel bestaat uit 8 elementen die tot 134,5 meter lang zijn. De tunnel is enkelbuizig met een breedte van 12,6 meter en een hoogte van 8,6 meter. De doorrijdhoogte is 5,4 meter. De tunnel ligt maximaal 27 meter beneden zeeniveau en is gelegen in een bocht. Door de tunnel loopt de enkelbaans EO18, de hoofdweg langs de westkust van dit deel van Griekenland. De maximumsnelheid in de tunnel is 60 km/h. De tunnel is een tolweg.

Geschiedenis

Begin jaren '90 werden plannen gemaakt voor een vaste oeververbinding bij Preveza. De veerdiensten waren tijdrovend en voeren 's nachts niet, met lange wachttijden in de zomer. De verbinding was vooral van regionaal belang, doorgaand verkeer gebruikte de oostelijker gelegen EO5. In het begin werd ook een hangbrug overwogen, maar in Aktio was een NAVO luchtmachtbasis en vanwege strategische belangen (zoals een mogelijk bombardement vanwege oorlogen in de regio) werd gekozen voor een tunnel.

Op 16 september 1994 werd het contract voor de aanleg van de tunnel gegund aan een Deens-Grieks consortium. Destijds werd met een bouwtijd van 3,5 jaar gerekend, met een openstelling in 1998. Vanwege een aanpassing van de raming van de kosten liep het project echter vertraging op. De daadwerkelijke aanleg van de tunnel begon op 16 juli 1995, en tussen 1995 en 1999 zijn de tunnelsegmenten in een nabijgelegen droogdok gebouwd. Op 15 juli 1998 werd het droogdok onder water gezet, waarna de tunnelsegmenten in de zomer van 1998 zijn afgezonken.

Eind 1999 was de tunnel zo goed als gereed, maar een rechtszaak vanwege onteigening aan de zijde van Preveza vertraagde de openstelling. In 2000 kwam daar nog het bijna-faillissement van het Deense bouwbedrijf bij. In 2001 is de weg door de tunnel geasfalteerd en de tunnel is uiteindelijk op 28 juni 2002 opengesteld voor het verkeer. De aanleg van de tunnel kostte € 59 miljoen, die voor 25% werd gedragen door de Europese Unie.

Tol

De tunnel is een tolweg. Aan de zijde van Aktio is een tolstation.

Referenties