Al Rayyan Road

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
Al Rayyan Road map.png
?
Begin Doha
Einde Doha
Lengte 9 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Dukhan Highway

Afslagsymbool.svg Al Shafi Street

Afslagsymbool.svg Al Qalah Street

Afslagsymbool.svg Forousiya Street

Afslagsymbool.svg Sabah Al-Ahmad Corridor

Knooppuntsymbool.svg Doha Expressway

Afslagsymbool.svg Jasim Bin-Hamad Street

Junction.svg Jawaan Street

De Al Rayyan Road is een expressway in Qatar, ontstaan uit een stadsweg in de stad Doha. De autosnelweg vormt een invalsweg naar het centrum van de stad vanaf de Dukhan Highway. De Al Rayyan Road is 9 kilometer lang.

Routebeschrijving

In het westen van Doha splitst de Al Rayyan Road van de Dukhan Highway af en voert dan als autosnelweg met 2x4 rijstroken oostwaarts Doha in. De weg kent veelal verdiepte aansluitingen met kruisende wegen, met frontage roads voor de lokale uitwisseling. Er zijn ongelijkvloerse knooppunten met de snelwegachtige wegen Huwar Street en El Beday Street, maar de uitwisseling tussen de afslaande richtingen gaat met verkeerslichten, alleen het knooppunt met de Doha Expressway is volledig ongelijkvloers. Het snelwegdeel van Al Rayyan Road eindigt 2 kilometer ten oosten van de Doha Expressway.

Geschiedenis

Al Rayyan Road was oorspronkelijk een dual carriageway met 2x2 tot 2x3 rijstroken en verkeerspleinen. Als eerste is in 2010 de rotonde met de Doha Expressway ongelijkvloers gemaakt, Al Rayyan Road was hier eerder ongelijkvloers dan de Doha Expressway zelf. Later in 2010 openden de ongelijkvloerse verbindingen, in 2018 is nog een flyover aangelegd.

In 2014 is gestart om het westelijk deel van Al Rayyan Road uit te bouwen tot autosnelweg met 2x4 rijstroken, op 18 maart 2017 werden de eerste ongelijkvloerse tunnelbakken met Al Shafi Street en Al Qalah Street opgeleverd.[1] In 2018 werd het knooppunt met de Dukhan Highway opengesteld. Hiermee was de westelijkste 3 kilometer van Al Rayyan Road als autosnelweg te berijden. Begin 2019 is het middendeel opgeleverd, met tunnelbakken ter hoogte van Huwar Street en El Beday Street.

Eind 2017 is de aansluiting met Jasim Bin-Hamad Street opengesteld, in 2020 volgde nog de vervollediging van het knooppunt met de Dukhan Highway.[2]

Referenties

Flag of Qatar.svg Autosnelwegen in Qatar Flag of Qatar.svg

Q1Q2Q3Q4Q5Q6Q39Q141

Al Khor ExpresswayAl Wakrah BypassOrbital RoadHamad Port RoadRas Abu Abboud StreetEast Industrial StreetLusail ExpresswayAl Rayyan RoadSabah Al-Ahmad Corridor

Doha Ring Roads: BCDEFG