Alaskan Way Viaduct

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Alaskan Way Viaduct
WA-99.svg
Alaskan Way Viaduct.jpg
Overspant Seattle
Rijstroken 2x3
Totale lengte 3.450 + 1.220 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 04-04-1953
Verkeersintensiteit 71.000 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het Alaskan Way Viaduct was een viaduct in de Verenigde Staten, gelegen in de stad Seattle. Het viaduct bestond uit twee delen van circa 3.450 + 1.220 meter. Over het viaduct verliep de State Route 99. Het viaduct bij het centrum is vervangen door de Alaskan Way Viaduct replacement tunnel.

Kenmerken

Het Alaskan Way Viaduct.

Het Alaskan Way Viaduct bestond feitelijk uit twee aparte viaducten. Het zuidelijke viaduct was gelegen in het havengebied van Seattle en was circa 1.220 meter lang. Er was een aansluiting op de West Seattle Bridge. Dit deel van het viaduct telt 2x2 rijstroken. Daarna volgt een circa 900 meter lang deel op maaiveld, waarna het tweede, eigenlijke Alaskan Way Viaduct begon.

Het tweede deel verliep eerst door haventerrein, en noordelijker langs het centrum van Seattle. Het viaduct scheidde Downtown Seattle van Puget Sound en telde 2x3 rijstroken. Delen van het viaduct waren dubbeldeks. Dit viaduct was 3.450 meter lang. Het viaduct had enkele aansluitingen naar het centrum van Seattle. Aan de noordzijde sloot het viaduct aan op de Battery Street Tunnel.

Geschiedenis

De sloop van het viaduct in 2019.

Het Alaskan Way Viaduct is begin jaren '50 aangelegd als snelle route langs Downtown Seattle. Het viaduct opende op 4 april 1953 voor het verkeer. Vlak daarna opende ook de aansluitende Battery Street Tunnel. Het viaduct was oorspronkelijk alleen een bypass van het centrum, in de jaren '60 zijn toe- en afritten aangelegd. Begin jaren '60 is parallel aan het Alaskan Way Viaduct de Interstate 5 aangelegd, waardoor verkeer twee noord-zuidroutes door Seattle had. Het viaduct raakte tijdens de Nisqually Earthquake van 2001 beschadigd.

Het viaduct verkeerde in slechte staat en was niet bestand tegen aardbevingen. Tevens vormde het een visuele barrière tussen het centrum en het waterfront van Seattle. Daarom is het viaduct tussen 2012 en 2019 vervangen door de Alaskan Way Viaduct replacement tunnel. Dit is een boortunnel. Het viaduct was op 11 januari 2019 voor het laatst in gebruik.[1] Op 4 februari 2019 opende de tunnel voor het verkeer, het viaduct is daarna gesloopt.

Verkeersintensiteiten

In 2012 reden dagelijks 71.000 voertuigen over het Alaskan Way Viaduct. Ruim de helft van het verkeer had geen herkomst of bestemming in het centrum van Seattle.

Referenties

Bruggen en tunnels in Seattle

Alaskan Way ViaductEvergreen Point Floating BridgeHood Canal BridgeInterstate 90 Floating BridgesShip Canal BridgeSpokane Street ViaductTacoma Narrows BridgeWest Seattle Bridge

Alaskan Way Viaduct replacement tunnelBattery Street TunnelMount Baker Tunnel