Ambergtunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Ambergtunnel
A14 AT.svg
Blank.png
Kruist Feldkirch
Lengte 3.132 meter
Openstelling 16-07-1985
Intensiteit ~30.000 mvt/dag
Locatie kaart

De Ambergtunnel is een verkeerstunnel in Oostenrijk, gelegen in de A14 bij Feldkirch. De tunnel bestaat uit twee buizen die 3.132 en 3.118 meter lang zijn.

Kenmerken

De Ambergtunnel vormt de oostelijke bypass van Feldkirch en is enigszins vergelijkbaar met de noordelijker gelegen Pfändertunnel bij Bregenz. De tunnel telt twee buizen met elk 2 rijstroken (2x2) en de tunnel ligt in een vrij scherpe bocht. Het is de westelijkste snelwegtunnel van Oostenrijk, op slechts enkele kilometers afstand van de grens met Liechtenstein. Op dit punt buigt de A14 af van een noord-zuidroute naar een oost-westroute. De tunnel doorkruist geen significant gebergte, enkel wat uitlopers van de Walserkamm. Direct ten zuiden van de tunnel bevindt zich de aansluiting Feldkirch. Opvallend is dat het terrein ten noorden van de tunnel uitermate vlak is, onderdeel van het dal van de rivier de Rhein (Rijn).

Geschiedenis

De Ambergtunnel was de laatste ontbrekende schakel van de A14 in Vorarlberg. Het verkeer moest voor de opening van de tunnel nog dwars door Feldkirch. Op 16 juli 1985 opende de westelijke tunnelbuis voor het verkeer. Hiermee was de A14 doorgaand te berijden, zij het nog tweestrooks. Bij de bouw van de eerste buis was al rekening gehouden met een eventuele tweede tunnelbuis, die destijds vanuit kostenoverwegingen nog niet was aangelegd. Bij opening reden dagelijks zo'n 10.000 voertuigen door de tunnel. In 2001 was dit gestegen naar 23.000 voertuigen, met pieken van 38.000 voertuigen op drukke weekenddagen. Files waren met name tijdens de wintersportweekenden een terugkerend fenomeen, waardoor besloten werd een tweede tunnelbuis aan te leggen. Op 16 december 2003 opende de tweede tunnelbuis voor het verkeer, die € 49 miljoen kostte.

Verkeersintensiteiten

Er is geen permanent telpunt in de Ambergtunnel; de intensiteiten kunnen daardoor enkel geschat worden. In 2001 reden dagelijks gemiddeld 23.000 voertuigen door de tunnel, met pieken tot 38.000 voertuigen in de winterweekenden. De Ambergtunnel was destijds nog enkelbuizig. Geschat wordt dat er dagelijks zo'n 30.000 voertuigen door de tunnel rijden, waarbij de piek min of meer hetzelfde is gebleven.

Referenties


Wegtunnels in Oostenrijk

AmbergtunnelArlbergtunnelBosrucktunnelBrettfalltunnelDalaaser TunnelEhrentalerbergtunnelFelbertauerntunnelGleinalmtunnelGurnauer TunnelKarawankentunnelKatschbergtunnelLainbergtunnelLandecker TunnelLangener TunnelLobautunnelMalfonbachtunnelOswaldibergtunnelPerjentunnelPfändertunnelPlabutschtunnelRoppener TunnelStrenger TunnelTauerntunnelTunnel Flirsch-GondebachTunnel GaratzTunnel PettneuTunnel Pians-QuadratschTunnel WaldTunnelkette KlausZammer Tunnel