Amur Bay Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Мост через Амурский залив
M60 RUS.svg
Blank.png
Overspant Amur Bay
Rijstroken 2x2
Totale lengte 4.378 meter
Hoofdoverspanning ? meter
Hoogte brugdek ? meter
Openstelling 11-08-2012
Verkeersintensiteit ? mvt/etmaal
Locatie kaart

De Amur Bay Bridge (Russisch: Мост через Амурский залив) is een liggerbrug in Rusland, gelegen in het Russische Verre Oosten, in het Primorsky Krai bij de stad Vladivostok. De ruim 4 kilometer lange brug overspant de baai van de rivier de Amur.

Kenmerken

De Amur Bay Bridge is een lage liggerbrug met een lengte van 4.378 meter. De totale verbinding, inclusief aansluitingen op het land, is 5.331 meter lang. De brug telt 2x2 rijstroken en heeft een maximumsnelheid van 100 km/h. Over de brug loopt een autoweg die de M60 met de stad Vladivostok verbindt. Deze autoweg geeft ook toegang naar de Russky Bridge.

Geschiedenis

De brug is tussen november 2009 en augustus 2012 aangelegd en opende op 11 augustus 2012 voor het verkeer. Verkeer kan met de nieuwe brug sneller de stad Vladivostok bereiken, tevens is het een snelle verbinding naar de luchthaven. Bij openstelling was het de op vijf na langste brug van Rusland. Het is de langste, maar minst bekende brug in de regio Vladivostok. De nabijgelegen Russky Bridge en de Zolotoy Rog Bridge zijn bekender.

Referenties