Anava Interchange

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Kreuz symbool.png
מחלף ענבה

Anava Interchange

Anava Interchange.png
Kruisende wegen IL-1.svg IL-431.svg
Type klaverturbine
Opengesteld 04-02-2009

Het Anava Interchange (Hebreeuws: מחלף ענבה) is een knooppunt in Israël, vormgegeven als een klaverturbine. Hier kruist de Route 1 de Route 431.

Naamgeving

Het knooppunt is vernoemd naar het riviertje de Anava waarbij het gelegen is. Anava (ענבה) betekent ook 'bes'.

Configuratie

Het knooppunt is een klaverturbine, met twee klaverlussen en twee turbinebogen. Het wordt wel eens verward met een vlinderdas, maar daarbij zijn de bogen anders gelegen. De Route 1 gaat over de Route 431 heen. Beide routes komen vanuit Tel Aviv, waarbij de Route 1 doorgaat naar Jeruzalem, en de Route 431 eindigt in Modi'in. Door de oostkant van het knooppunt loopt een spoorlijn. Het knooppunt ligt aan de rand van wat heuvels op 100 meter hoogte.

Geschiedenis

De Route 1 is ter plekke in 1978-1979 gefaseerd opengesteld, eerst met één rijbaan, later de tweede. Het knooppunt zelf is later aangelegd. Oorspronkelijk was er alleen een oprit vanaf Modi'in naar Tel Aviv, maar niet de andere richting op. Verkeer naar Modi'in reed oorspronkelijk via Latrun. Het knooppunt is in de periode 2004-2009 aangelegd en opende op 4 februari 2009 voor het verkeer, toen de Route 4341 werd opengesteld tussen Tel Aviv en het knooppunt. Bij openstelling ging het verkeer richting Modi'in over op 1x2 rijstroken, eind 2009 is ook de Route 431 vanaf het knooppunt tot Modi'in naar 2x2 rijstroken verbreed. In maart 2010 opende de laatste verbindingsweg, vanaf Jeruzalem naar Modi'in.

Referenties


Knooppunten in Israël

AnavaAshdodBar IlanBen ShemenDanielGanotGlilot Ma'aravGlilot MizrahHaifa DaromHolotKessemKfar SmaryahuKibbutz GaluyotMevo AyalonMorashaNesharimRishon DaromRishponSorekYigael Yadin