Anillo Periférico (Guatemala)

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Guatemala CA-9.svg
Blank.png
CA-9
Begin Guatemala
Einde Guatemala
Lengte 10 km
Route

Afslagsymbool.svg Guatemala CA-9.svg

Brug.svg Puente Martín Prado Vélez

Afslagsymbool.svg 13 Avenida

Afslagsymbool.svg Bulevar El Naranjo

Afslagsymbool.svg 16 Calle

Afslagsymbool.svg Calle de San Juan Sacatepéquez Guatemala RN-5.svg

Knooppuntsymbool.svg Guatemala CA-1.svg

Afslagsymbool.svg Las Majadas

Afslagsymbool.svg 22 Avenida

Afslagsymbool.svg Zone 11

Afslagsymbool.svg Guatemala CA-9.svg

Afslagsymbool.svg 1A Avenida

De anillo periférico is een autopista in Guatemala. De weg vormt de westelijke bypass van het centrum van Guatemala City en is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

De ringweg voert langs de westkant van het centrum van Guatemala. De snelweg loopt dwars door bebouwd gebied en is qua alignement nogal substandaard, met scherpe bochten en krappe aansluitingen. De weg is wel volledig ongelijkvloers, er zijn geen verkeerslichten of rotondes. De weg begint in het noorden van de stad en gaat dan over de imposante Puente Martín Prado Vélez. De snelweg voert veelal op 1.500 meter hoogte en heeft aansluitingen met onder andere de CA1 en RN5. In het zuiden van Guatemala slaat de CA9 weer af en vlak daarna eindigt de ringweg.

Geschiedenis

De Puente Martín Prado Vélez.

Het verkeer in Guatemala verliep oorspronkelijk over smalle stadswegen die in de vlakke gebieden in een grid waren aangelegd. In eerste instantie is vooral de oost-westroute van de CA1 door Guatemala City beter uitgebouwd, met enkele ongelijkvloerse kruisingen. Noord-zuidverkeer moest echter over de smalle wegen, daarom is een westelijke bypass rond het centrum ontworpen.

De anillo periférico is begin jaren '70 aangelegd, en was de eerste ongelijkvloerse autopista van Guatemala. Daarna zijn er enkele trajecten in het land naar 2x2 rijstroken verbreed, maar de anillo periférico is nog steeds de enige volledig ongelijkvloerse weg van het land. Naar moderne ontwerpeisen is de snelweg wel zeer substandaard. Het eerste gedeelte opende in 1973.

De anillo periférico verwerkt doorgaand vrachtverkeer vanaf de havenstada Puerto San José aan de Pacifische Oceaan naar de havenstad Puerto Barrios aan de Caribische Zee. De rondweg heeft daarom economisch veel belang.

Toekomst

Het zou voor de hand liggen om de ringweg volledig te maken, maar hiervoor is geen tracé beschikbaar. Voor een volledige ringweg zou veel gesloopt moeten worden, of grote delen in tunnels moeten worden aangelegd, wat gezien de beschikbare financiën niet realistisch is.

Referenties

http://wikiguate.com.gt/puente-del-incienso/

https://prezi.com/ldoefec4gm6a/anillo-periferico-y-metropolitano/

http://ceur.usac.edu.gt/publicaciones/genesis-y-desarrollo-del-anillo-periferico-en-la-ciudad-de-guatemala.html