Annie Cordytunnel

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Annie Cordytunnel
R20 BE.svg
Leopold 2 tunnel map.svg
Leopold-II tunnel.jpg
Kruist Basiliek van Koekelberg en de Leopold II-laan
Lengte 2.534 meter
Openstelling 1986
Intensiteit 65.000 mvt/dag
Tunnelcategorie E
Locatie kaart

De Annie Cordytunnel, voorheen bekend als de Leopold II-tunnel, is een tunnel in België, gelegen in de R20 in het noordwesten van Brussel. De tunnel loopt onder de Basiliek van Koekelberg en de Leopold II-laan en is de langste van het land.

Kenmerken

De Annie Cordytunnel is de belangrijkste westelijke invalsroute van Brussel die via de Keizer Karellaan rechtstreeks aansluit op de E40 vanuit Gent. De tunnel heeft in beide richtingen 2x2 rijstroken, kent hoogteverschillen en heeft enkele bochten. In de tunnel is tevens een aansluiting aanwezig. De lengte van de tunnel is ruim 2500 meter waarmee het de langste tunnel van België is.

Geschiedenis

De tunnel werd aangelegd in de periode 1979-1986 en vervangt het viaduct dat vroeger over de Leopold II-laan liep. De naam van de tunnel was tot 2022 de Leopold II-tunnel.

Renovatie

De tunnel vertoonde al enkele jaren sporen van slijtage en voldeed niet meer aan de hedendaagse veiligheidsnormen. De Brusselse gewestregering heeft daarom beslist om de tunnel te renoveren. De renovatie is in de periode 2018 tot en met 2022 uitgevoerd. De renovatiewerkzaamheden werden voornamelijk in de avond en nacht uitgevoerd, op langere buitendienststellingen in vakantieperiodes na. De grootschalige renovatie bestond onder meer uit het verwijderen van asbest, de verbetering van de ventilatie en de vervanging van diverse leidingen en systemen. Ook zijn er 17 nieuwe nooduitgangen gerealiseerd en zijn ook technische ruimtes vernieuwd en uitgebreid.

Ook aan het esthetische aspect is aandacht besteed. Zo geeft ledverlichting ondergronds weer wat zich bovengronds bevindt: blauwe leds onder het kanaal, groene leds onder een park. Het project is uitgevoerd door het consortium CIRCUL 2020 dat bestaat uit de bedrijven BESIX, Jan De Nul en ENGIE Fabricom. Dit consortium is ook verantwoordelijk voor het onderhoud gedurende een periode van 25 jaar na de renovatie. De totale aanneemsom voor de renovatie en het onderhoud in de periode erna bedraagt ongeveer 500 miljoen euro.[1] De renovatie zelf kost ongeveer € 218 miljoen,[2] wat een stuk meer is dan het rond 2013 ingeschatte bedrag van € 105 miljoen.

In 2020 is besloten om de tunnel na renovatie een andere naam te geven. Dit vanwege de omstreden reputatie die Koning Leopold II (1835-1909), de voormalige naamgever van de tunnel had.[3] Bij heropening werd de naam Annie Cordytunnel geïntroduceerd.[4] Annie Cordy (1928-2020) was een Belgisch actrice en zangeres.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden ongeveer 80.000 voertuigen door deze tunnel.[5]

Referenties

Tunnels in België

Vlaanderen: AaltertunnelBeverentunnelBevrijdingstunnelBlauwtorentunnelBolivartunnelCraeybeckxtunnelE3-prijstunnelGasthuistunnelHoge MouwtunnelJan de VostunnelKennedy-De BolletunnelKennedytunnelKrijgsbaantunnelLeonardtunnelLiefkenshoektunnelOostertunnelRupeltunnelScheldetunnelStationstunnelTijsmanstunnelTunnel 't ZandVan EyktunnelVierarmentunnelWaaslandtunnelWevelgemtunnelZelzatetunnel

Wallonië: Tunnel de CointeTunnel de CouilletTunnel d'HiernauxTunnel d'HublinbluTunnel de KinkempoisTunnel de MarcinelleTunnel de RebaixTunnel de la PaixTunnel des Grosses BattesTunnel du Bois d'HoutaingTunnel Roullier

Brussels Gewest: BaljuwtunnelBelliardtunnelBoileautunnelDeltatunnelGeorges HenritunnelHallepoorttunnelJubelparktunnelKortenbergtunnelKruidtuintunnelKunst-WettunnelAnnie CordytunnelLouizatunnelMadoutunnelMontgomerytunnelNaamsepoorttunnelNAVO-tunnelReyers-CentrumtunnelReyers-MeisertunnelReyers-MontgomerytunnelRogiertunnelStefaniatunnelTervurentunnelTroontunnelVan PraettunnelVleurgattunnelWettunnelWoluwetunnel