Antioch Bridge

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Antioch Bridge
California 160.svg
Antioch Bridge.jpg
Overspant San Joaquin River
Rijstroken 2x1
Totale lengte 2.897 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek 41 meter
Openstelling 00-00-1978
Verkeersintensiteit 12.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Antioch Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat California bij Antioch, onderdeel van het San Francisco Bay Area.

Kenmerken

De Antioch Bridge is een liggerbrug en onderdeel van de State Route 160. De brug heeft een totale lengte van 2.897 meter en een maximale vrije doorvaart van 41 meter onder het brugdek. De State Route 160 over de brug telt 2x1 rijstroken met middenafscheiding. Het is de minst spectaculaire brug in het San Francisco Bay Area en ligt ook vrij ver van de andere bruggen, Antioch is de oostelijkste voorstad van het stedelijk gebied. Het tolstation bevindt zich aan de zuidkant in Antioch.

Geschiedenis

De eerste brug op deze locatie werd in 1926 gebouwd en was een tolweg tot 1940. Na een aanvaring in 1970 werd besloten om een nieuwe, hogere brug te bouwen, die in 1978 werd opengesteld. Om de nieuwe brug te bekostigen werd tolheffing weer ingevoerd op deze verbinding. De State Route 160 is een secundaire route naar Sacramento.

Verkeersintensiteiten

De Antioch Bridge is de rustigste brug in het San Francisco Bay Area met 12.300 voertuigen per etmaal in 2010.

Tol

De brug is een tolweg. De tol wordt alleen richting noorden geheven en bedraagt $ 5 voor een personenauto, zowel cash als met FasTrak. Carpoolers krijgen een korting van 50%.

Referenties


Bruggen in het San Francisco Bay Area

Antioch BridgeBenicia-Martinez BridgeCarquinez BridgeDumbarton BridgeGolden Gate BridgeRichmond-San Rafael BridgeSan Francisco-Oakland Bay BridgeSan Mateo Bridge