Aquaduct Scharsterrijn

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aquaduct Scharsterrijn
NLA006.svg
Blank.png
Waterweg Scharsterrijn
Lengte 20 meter?
Openstelling ?
Intensiteit 38.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

Het aquaduct Scharsterrijn (Fries: Akwadukt Skarster Rien) is een gepland aquaduct in Nederland, gelegen in de provincie Friesland. Het aquaduct moet de Scharsterrijnbrug in de A6 ten zuiden van Joure vervangen.

Kenmerken

De Scharsterrijnbrug opent frequent voor de pleziervaart.

Het aquaduct Scharsterrijn moet de Scharsterrijnbrug over de Scharsterrijn bij Scharsterbrug vervangen. De Scharsterrijn is een kanaal tussen het Tjeukemeer en de Langwarder Wielen, en wordt voornamelijk gebruikt voor de recreatiescheepvaart. De brug heeft een beperkte doorvaarthoogte van slechts 3,60 meter en moet regelmatig open voor de scheepvaart, met name in de zomer, een periode dat de intensiteiten op de A6 ook hoger liggen dan het jaarlijks gemiddelde, wat tot vrij lange files leidt. Het aquaduct zal waarschijnlijk ten westen of oosten van de brug aangelegd moeten worden.

Geschiedenis

De Scharsterrijnbrug is initieel aangelegd als onderdeel van de rijksweg 50. Voordat deze brug werd aangelegd waren er geen hoogwaardige routes in dit gebied, al het verkeer ging door Scharsterbrug of via alternatieve routes. De Scharsterbrug in de gelijknamige plaats was de enige brug in deze regio, waar in de jaren 50 ook een vrachttram overheen ging. Vanaf eind jaren 60 werd de rijksweg 50 gepland, die op 20 juni 1973 werd opengesteld tussen Lemmer en Joure, waarmee ook de Scharsterrijnbrug een feit was. De rijksweg 50 is later omgenummerd naar de rijksweg 6, waarmee de snelweg het nummer A6 kreeg. Wanneer de omnummering exact heeft plaatsgevonden is niet bekend, maar het nummer A50 kwam nog tot minimaal 1990 op topografische kaarten voor.

Toekomst

De wens voor een aquaduct komt logischerwijs vooral uit de provincie Friesland. Vanuit het Rijk is er minder prioriteit voor, en er is dan ook geen geld voor gereserveerd, en het aquaduct is ook niet opgenomen in het MIRT. In februari 2013 werd bekend dat het aquaduct geschrapt is van de projecten van het Rijk.[1] De provincie Friesland wilde het project voorfinancieren en tegelijkertijd met de ombouw van het knooppunt Joure uitvoeren tussen 2014 en 2016, maar dit wordt niet uitgevoerd nu het Rijk tot zeker 2028 geen budget heeft om het project te financieren.[2][3] Na de provinciale verkiezingen van 2015 wilde het nieuwe provinciebestuur het aquaduct voorfinancieren,[4] maar het project was geen prioriteit voor het rijk.

Verkeersintensiteiten

In 2018 reden dagelijks gemiddeld 47.600 voertuigen over de Scharsterrijnbrug.

Referenties

Aquaducten, tunnels, bruggen en dammen in Friesland

Akwadukt Mid-Fryslân (A32)Hendrik Bulthuisaquaduct (N356)Aquaduct Langdeel (N31)Aquaduct Lemmer (N359)Aquaduct Richard Hageman (N31)Aquaduct Scharsterrijn (A6)Aquaduct Van Harinxmakanaal (N31)Galamadammen akwadukt (N359)Geauakwadukt (N7)Houkesloot aquaduct (N354)Ie-Akwadukt (N928)Jeltesleat Akwadukt (N354)Leppa Akwadukt (A32)Margaretha Zelle AkwaduktM.C. Escheraquaduct

Prinses MargriettunnelFônejachtbrugScharsterrijnbrugAfsluitdijk

Aquaducten in Nederland

Alphen-aquaductAmstel AquaductBoxemtunnelCortlandt-aquaductDampoort AquaductGaag-aquaductGalamadammen akwaduktGeauakwaduktGouwe-aquaductHendrik BulthuisaquaductHoukesloot aquaductIe-AkwaduktJeltesleat AkwaduktNaviduct KrabbersgatAquaduct LangdeelAquaduct LemmerLeppa AkwaduktLimesaquaductMargaretha Zelle AkwaduktM.C. EscheraquaductAkwadukt Mid-FryslânPrinses MargriettunnelRichard Hageman AkwaduktRingvaartaquaductAquaduct ScharsterrijnAquaduct Steenbergen aan ZeeAquaduct Van HarinxmakanaalAquaduct VechtzichtAquaduct VeluwemeerEco-aquaduct Zweth en Slinksloot