Aquaduct Veenwatering

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Aquaduct Veenwatering
NLN434.svg
Blank.png
Kruist Veenwatering
Lengte ? meter
Openstelling 2024
Intensiteit 57.000 mvt/dag
Locatie kaart

Het aquaduct Veenwatering is een aquaduct in Nederland, gelegen bij Leiden in de provincie Zuid-Holland. Het aquaduct gaat onder de Veenwatering door en is onderdeel van de Rijnlandroute (N434).

Kenmerken

Het aquaduct is onderdeel van een verdiepte ligging van de Rijnlandroute langs de wijk Stevenshof van Leiden. Het aquaduct is circa 35 meter breed, over het aquaduct gaat het kanaal de Veenwatering en een nieuw fietspad. Het aquaduct ligt vlak bij het knooppunt Ommedijk en ten westen van de Tunnel Rijnlandroute. De Rijnlandroute is ter plaatse van het aquaduct een autoweg met 2x2 rijstroken.

Toekomst

Het aquaduct Veenwatering is onderdeel van de Rijnlandroute en is één van drie grote kunstwerken tussen de A4 en A44, naast de Tunnel Rijnlandroute en de onderdoorgang van de spoorlijn Haarlem - Den Haag. Het aquaduct is begin 2020 watertechnisch in gebruik genomen.

Verkeersintensiteit

De verwachte verkeersintensiteit is 57.000 voertuigen per dag.

Referenties


Aquaducten in Nederland

Alphen-aquaductAmstel AquaductBoxemtunnelCortlandt-aquaductDampoort AquaductGaag-aquaductGalamadammen akwaduktGeauakwaduktGouwe-aquaductHendrik BulthuisaquaductHoukesloot aquaductIe-AkwaduktJeltesleat AkwaduktNaviduct KrabbersgatAquaduct LangdeelAquaduct LemmerLeppa AkwaduktLimesaquaductMargaretha Zelle AkwaduktM.C. EscheraquaductAkwadukt Mid-FryslânPrinses MargriettunnelRichard Hageman AkwaduktRingvaartaquaductAquaduct ScharsterrijnAquaduct Steenbergen aan ZeeAquaduct Van HarinxmakanaalAquaduct VechtzichtAquaduct VeluwemeerEco-aquaduct Zweth en Slinksloot