Astoria-Megler Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Astoria–Megler Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Astoria–Megler Bridge
Overspant Columbia River
Rijstroken 1x2
Totale lengte 6.545 meter
Hoofdoverspanning 376 meter
Hoogte brugdek 60 meter
Openstelling 27-08-1966
Verkeersintensiteit 7.300 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Astoria-Megler Bridge is een cantilever vakwerkbrug in de Verenigde Staten, gelegen op de grens van de staten Oregon en Washington, nabij de stad Astoria. De brug overspant de Columbia River en is ruim 6,5 kilometer lang.

Kenmerken

De brug overspant de monding van de Columbia River en is de westelijkste brug over deze rivier. De Columbia River is de grootste rivier van Noord-Amerika die naar de Pacifische Oceaan stroomt. De brug is een stalen vakwerkbrug met een cantilever hoofdoverspanning aan de kant van Astoria. De brug verbindt Astoria in Oregon met het gehucht Megler in Washington. De brug is grotendeels in de staat Oregon gelegen, aangezien de grens tussen de staten aan de noordkant van de Columbia River ligt.

De brug is 6.545 meter lang en heeft een hoofdoverspanning van 376 meter, vlakbij Astoria. Bij de hoofdoverspanning is de vrije doorvaarthoogte 60 meter, elders lager. Aan de kant van Washington zijn nog eens 7 grotere overspanningen. De brug heeft 171 brugpijlers die in het water staan en 7 + 1 overspanningen van de hoofdbruggen en 33 overspanningen van de aanbruggen en tussenliggende brugdelen. Over de brug loopt de US 101 in Oregon met 2 rijstroken. Het brugdek is 8,5 meter breed. De brug is in het beheer van het department of transportation van de staat Oregon. Over de brug gaat verkeer en fietsers, maar geen voetgangers. De brug is tolvrij.

Geschiedenis

In 1926 werd een veerdienst ingezet tussen Astoria en Megler. Aangezien het doorgaande verkeer vooral landinwaarts verliep door de Willamette Valley (Interstate 5 in Oregon) werd er relatief laat pas een brug aangelegd. De brug is tussen 1962 en 1966 aangelegd. De brug opende op 27 augustus 1966 voor het verkeer. De aanleg kostte destijds $ 24 miljoen. De aanlegkosten werden via tolheffing terugverdiend. In 1993 werd de brug tolvrij. De brug was het laatste deel van de US 101 dat aangelegd werd.

Verkeersintensiteiten

Dagelijks rijden 7.300 voertuigen over de brug. De dichtstbijzijnde alternatieve brug is bij Longview, meer dan 80 kilometer stroomopwaarts.

Referenties