Atchafalaya Bridge

Uit Wegenwiki
(Doorverwezen vanaf Atchafalaya Basin Bridge)
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Atchafalaya Bridge
I-10.svg
Atchafalaya Swamp Bridge.jpg
Overspant Atchafalaya Swamp
Rijstroken 2x2
Totale lengte 29.290 meter
Hoofdoverspanning ?
Hoogte brugdek ?
Openstelling 12-03-1973
Verkeersintensiteit 38.200 mvt/etmaal
Locatie kaart

De Atchafalaya Bridge, ook wel de Atchafalaya Basin Bridge of Atchafalaya Swamp Bridge is een liggerbrug in de Verenigde Staten, gelegen in de staat Louisiana.

Kenmerken

De Atchafalaya Bridge overspant het Atchafalaya Swamp, onderdeel van een zijtak van de Mississippi River. De brug is 29,3 kilometer lang en is één van de langste bruggen ter wereld. Over de brug, die bestaat uit twee parallelle bruggen, loopt de Interstate 10 in Louisiana van Lafayatte naar Baton Rouge. In de brug bevinden zich twee aansluitingen naar het onderliggend wegennet. De snelweg telt 2x2 rijstroken en verwerkt in dit gebied voornamelijk doorgaand verkeer. De bruggen zijn vrij smal en hebben smalle vluchtstroken. De maximumsnelheid is 60 mph voor personenauto's en 55 mph voor vrachtwagens, die bovendien niet mogen inhalen op de brug.

Geschiedenis

De brug is begin jaren '70 aangelegd als onderdeel van de aanleg van de Interstate 10 door Louisiana. Het was één van de laatste delen van de I-10 die werd opengesteld in dit gebied. De brug is als onderdeel van een Interstate Highway altijd tolvrij geweest. Bij openstelling was het de op twee na langste wegbrug ter wereld, na de Lake Pontchartrain Causeway en Manchac Swamp Bridge die ook in Louisiana liggen. In 2013 was het nog de op zes na langste wegbrug ter wereld.

Verkeersintensiteiten

In 2011 reden dagelijks 38.200 voertuigen over de brug, die daarmee niet overbelast is. De afstand tot grotere steden betekent dat er weinig spitsverkeer is.

Referenties


Bruggen in Louisiana

Atchafalaya BridgeBonnet Carré Spillway BridgeCrescent City ConnectionHighway 1 elevated roadHorace Wilkinson BridgeHuey P. Long BridgeI-10 Twin Span BridgeIsrael LaFleur BridgeJohn James Audubon BridgeLake Pontchartrain CausewayLuling BridgeMaestri BridgeManchac Swamp Bridge