Audubon Parkway

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Audubon Parkway.png
Audubon Parkway map.svg
AU 9005
Begin Franklin
Einde Louisville
Lengte 24 mi
Lengte 38 km
Route

Knooppuntsymbool.svg1 Pennyrile Parkway

Afslagsymbool.svg5 Barren Church Road

Afslagsymbool.svg10 State Route 416

Afslagsymbool.svg18 State Route 1554

Knooppuntsymbool.svg24 US 60.svg

De Audubon Parkway is een parkway in de Amerikaanse staat Kentucky. De snelweg verbindt de stadjes Henderson en Owensboro in het westen van Kentucky. De snelweg is 38 kilometer lang.

Routebeschrijving

In Henderson, niet ver van de grens met Indiana begint de Audubon Parkway aan de Pennyrile Parkway, de snelweg van Hopkinsville naar Evansville. De Audubon Parkway loopt in oostelijke richting, en al na 38 kilometer bereikt men de stad Owensboro, een stadje met 56.000 inwoners aan de rivier de Ohio. Hier eindigt de weg op de US 60, de ringweg van de stad die weer aansluiting geeft op de Natcher Parkway naar Bowling Green.

Geschiedenis

De Audubon Parkway opende in 1972 en was de laatste snelweg in Kentucky die tolvrij werd nadat de aanlegkosten waren afbetaald. Dit gebeurde in 2006.

Toekomst

Aangezien de I-69 in de buurt komt lopen, is het voorgesteld de Audubon Parkway op te waarderen naar Interstate Highway, met het nummer I-369. Hiervoor moeten de vluchtstroken verbreed worden en moet er een vangrail in de middenberm geplaatst worden.

Verkeersintensiteiten

In 2010 reden dagelijks 7.900 voertuigen ten oosten van Henderson en 9.400 voertuigen ten westen van Owensboro.

Referenties


Parkways in Kentucky

Audubon ParkwayBluegrass ParkwayCumberland ParkwayHal Rogers ParkwayNatcher ParkwayPennyrile ParkwayPurchase ParkwayWestern Kentucky Parkway