Autopista 25 de Mayo

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
AU1
Begin Buenos Aires
Einde Buenos Aires
Lengte 10 km
Route

Autopista Perito Moreno

Avenida Coronel Esteban Bonorino

Viel

Castro Barros

Avenida Jujuy

Avenida Entre Ríos

Autopista Buenos Aires - La Plata

De Autopista 25 de Mayo (AU1) is een autopista in Argentinië. De snelweg vormt een belangrijke oost-westroute door de stad Buenos Aires en is 10 kilometer lang.

Routebeschrijving

Het knooppunt tussen de Autopista 25 de Mayo en de Avenida 9 de Julio.

De snelweg begint bij het tolstation waar de Autopista Perito Moreno en de Autopista Luis Dellepiano samenkomen en dan de Autopista 25 de Mayo vormen. De snelweg telt 2x4 rijstroken en verloopt op viaducten door het dichtbebouwde Buenos Aires. Voor een stadssnelweg heeft de snelweg relatief weinig aansluitingen, vanwege ruimtegebrek. Ter hoogte van de Avenida 9 de Julio gaat de snelweg over in de Autopista Buenos Aires - La Plata.

Geschiedenis

In 1978 werd een plan opgesteld voor een aantal stedelijke snelwegen in Buenos Aires om de enorme congestie op de stadswegen tegen te gaan. De aanleg begon vrijwel direct en op 6 december 1980 werd de Autopista 25 de Mayo geopend, tegelijkertijd met de Autopista Perito Moreno. In 1990 opende het complexe knooppunt met de Avenida 9 de Julio, die in 2006 verder aangepast is. De snelweg is vernoemd naar de meirevolutie van 1810.

In 2014-2015 is het tolstation van de Autopista 25 de Mayo uitgebreid door op het deel van de Avenida Teniente General Luis J. Dellepiane een apart tolstation te bouwen voor verkeer stadinwaarts. Het tolstation op de Autopista 25 de Mayo wordt sindsdien alleen gebruikt voor verkeer staduitwaarts. Tevens zijn flyovers aangelegd met de Autopista Presidente Cámpora.

Externe links

Referenties


Autopistas in Argentinië

Buenos Aires:

Autopista Acceso NorteAutopista Acceso OesteAutopista Acceso SuresteAutopista Buenos Aires - La PlataAutopista Buenos Aires - Mar del PlataAutopista Ezeiza-CañuelasAutopista 25 de MayoAvenida Teniente General Luis J. DellepianeAvenida General PazAvenida Intendente CantiloAvenida Leopoldo LugonesAutopista Perito MorenoAutopista Teniente General Pablo RiccheriAutopista Presidente PerónAutopista Presidente Arturo FrondiziAutopista Presidente CámporaPaseo del Bajo

Landelijk:

Autopista Rosario - CórdobaAutopista Rosario - Santa FeAutovía Santa Fe - ParanáAP-01Ruta Nacional A003Ruta Nacional A008Ruta Nacional A014Ruta Nacional A019Autopista Luján - Bragado