Autopista 6 de Noviembre

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
DR-6.svg
Autopista 6 de Noviembre map.png
DR-6
Begin Santo Domingo
Einde San Cristobal
Lengte 19 km
Route

Afslagsymbool.svg Avenida 27 de Febrero

Tol.svg peaje

Afslagsymbool.svg San Cristobal

Afslagsymbool.svg Carretera Sánchez

De Autopista 6 de Noviembre is een autopista in de Dominicaanse Republiek. De snelweg vormt de westelijke invalsweg van Santo Domingo en is 19 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg begint in het westen van Santo Domingo op het onderliggend wegennet, en voert dan westwaarts door de heuvels ten westen van de stad. Er is één tolstation direct ten westen van Santo Domingo. De snelweg telt 2x2 rijstroken en eindigt na 19 kilometer bij San Cristobal op de Carretera Sánchez, die verder zuidwestwaarts loopt.

Geschiedenis

De snelweg is aangelegd om de DR-2 te ontlasten tussen Santo Domingo en San Cristobal. De DR-2 was niet goed uit te bouwen, dus is de snelweg over een nieuw tracé aangelegd, wat in de Dominicaanse Republiek niet zo vaak is gebeurd. Wanneer de snelweg exact is aangelegd is niet bekend, waarschijnlijk in de jaren 90. De snelweg is vernoemd naar de dag dat de eerste grondwet van de Dominicaanse Republiek werd aangenomen, op 6 november 1844.

Tol

De snelweg is een tolweg, met één enkel tolstation vrijwel direct ten westen van Santo Domingo.

Referenties


Flag of the Dominican Republic.png Autopistas in de Dominicaanse Republiek Flag of the Dominican Republic.png

Autopista DuarteAutopista del EsteAutopista del NordesteAutopista del CoralAutopista 6 de NoviembreCarretera SánchezCircunvalación de Santo Domingo