Autopista Caracas - La Guaira

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Blank.png
-
Begin Caracas
Einde La Guaira
Lengte 20 km
Route

Knooppuntsymbool.svg Autopista Francisco Fajarda

Afslagsymbool.svg Avenida José Ángel Lamas

Afslagsymbool.svg Avenida Real de Los Flores

Afslagsymbool.svg Avenida Sucre

Afslagsymbool.svg Aéropuerto Simon Bolivar

De Autopista Caracas - La Guaira is een autopista in Venezuela. De snelweg vormt een noord-zuidverbinding tussen de hoofdstad Caracas en de luchthaven Simon Bolivar bij La Guaira. De snelweg doorkruist het kustgebergte en is 20 kilometer lang.

Routebeschrijving

De snelweg begint in het westen van Caracas op het stackknooppunt met de Autopista Francisco Fajarda. De Autopista Norte-Sur gaat zuidwaarts verder. De snelweg telt 4x2 rijstroken en verloopt met 4 tunnelbuizen door een korte bergrug in Caracas. Hierna versmalt de snelweg naar 2x2 rijstroken en voert noordwestwaarts de stad uit. De snelweg verloopt in Caracas op zo'n 950 meter hoogte, en moet over de 20 kilometer stevig dalen naar zeeniveau. De snelweg is bochtig en substandaard, maar in het gebergte zijn geen aansluitingen. De snelweg kent enkele tunnels en hoge viaducten, waarna de snelweg op het klaverblad bij de luchthaven Simon Bolivar eindigt, op 80 meter boven zeeniveau.

Geschiedenis

De aanleg van de snelweg begon in 1950 en de snelweg werd in 1953 opengesteld voor het verkeer. Het viaduct nummer 1 is in 2006 ingestort. Op 22 juni 2007 opende het nieuwe viaduct. De snelweg heeft twee tunnels van 1910 en 497 meter lengte, beiden geopend in 1953.

Referenties


Autopistas de Venezuela

Autopista Caracas-La GuairaSegunda Autopista Caracas - La GuairaAutopista Centro OccidentalAutopista Francisco FajardaAutopista Gran Mariscal de AyacuchoAutopista José Antonio PáezAutopista Lara - ZuliaAutopista Regional del CentroAutopista San Cristóbal - La FríaAutopista Prados del EsteAutopista Caracas-GuarenasAvenida BoyacáAutopista Norte-SurAutopista a CharallaveAutopista Guacara - BárbulaAutopista del EsteAutopista Valencia - Puerto CabelloAutopista Valle - Coche