Autopista Ciudad Valles - Tamuín

Uit Wegenwiki
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
Mexico-70.svg
70D
Begin Ciudad Valles
Einde Tamuín
Lengte 49 km
Route

Afslagsymbool.svg Ciudad Valles-poniente Mexico-70.svg

Afslagsymbool.svg Ciudad Valles-Sur Mexico-85.svg

Afslagsymbool.svg Ciudad Valles-oriente

Afslagsymbool.svg Tamuín / San Vicente

Afslagsymbool.svg Tamuín Mexico-70.svg

De Autopista Ciudad Valles - Tamuín is een autopista en supercarretera in Mexico. De tolweg vormt een bypass van de steden Ciudad Valles en Tamuín in de staat San Luis Potosí. De weg is 49 kilometer lang.

Routebeschrijving

De weg splitst ten westen van de stad Ciudad Valles van de carretera federal 70 af en loopt dan vrij ruim ten zuiden van de stad langs, met een aansluiting op de carretera federal 85. De weg doorkruist een heuvelrug met veel bos en komt daarna in vlakker gebied, onderdeel van de brede kustvlakte. De weg loopt ten zuiden van Tamuín langs en kruist de Río Pánuco twee maal. Ten oosten van Tamuín voegt de weg weer in op de carretera federal 70 richting Tampico.

Geschiedenis

De weg vormt een bypass rond Ciudad Valles, de tweede stad van de staat San Luis Potosí. Het ligt echter excentrisch van de rest van de staat, gescheiden door de Sierra Madre Oriental, Ciudad Valles ligt in laaggelegen gebied terwijl het grootste deel van de staat op de Mexicaanse hoogvlakte ligt. De weg is op 6 juli 2016 opengesteld voor het verkeer.[1][2][3]

Tol

De weg is een tolweg, met een open tolsysteem.

Referenties